OnePlus 10 Pro lekt uit: eerste renders tonen opvallend ontwerp

Smartphones Wesley Akkerman 10 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

OnePlus sloeg het einde van het jaar over en bracht geen T-versie uit. Maar voor volgend jaar staat er wel een nieuwe smartphone gepland. Normaliter lanceert de Chinese onderneming aan het begin en het einde van het jaar nieuwe smartphones. Het is nog niet duidelijk wanneer het nieuwe model op de markt verschijnt.

Dat bevestigt het bedrijf nog niet, maar inmiddels lekten wel de eerste renders van de onaangekondigde OnePlus 10 Pro uit. Die renders zijn afkomstig van de betrouwbare informatielekker Onleaks, die hiervoor samenwerkte met Zouton. Op de renders zien we in elk geval al één zeer opvallend aspect van het design.

OnePlus 10 Pro te zien op renders

Op de achterkant van de OnePlus 10 Pro zit namelijk een gigantisch camera-eiland. De behoorlijke bump biedt drie grote lenzen aan, die best wat ruimte in beslag nemen. Mocht dit kloppen, dan lijkt het erop dat de Chinese fabrikant goed naar concurrenten blijft kijken. Samsung is hier wederom z’n grootste voorbeeld.

Render OnePlus 10 Pro
Render OnePlus 10 Pro (Afbeelding: OnLeaks)

De voorganger van de 10 Pro, de OnePlus 9 Pro, had namelijk ook al wat typische Samsung-elementen. De vraag is of dit erg is natuurlijk. Want als de koper hier blij van wordt, dan moet het bedrijf vooral doen waar het denkt goed aan te doen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat de nieuwe richting niet opvalt bij pers en publiek.

Volgende grote release

Hoe dan ook: de OnePlus 10 Pro wordt de volgende, grote release van het bedrijf. Mogelijk verschijnt het apparaat ergens in of voor mei, zoals dat traditiegetrouw gebeurt. Wellicht verschijnt het toestel eerder, omdat de fabrikant dus het jaarlijkse T-toestel oversloeg. Dit model heeft altijd incrementele updates.

De 10 Pro heeft naar verluidt een AMOLD-scherm van 6,7-inch. De resolutie bedraagt naar verluidt 1.440p. Ook is er mogelijk een verversingssnelheid van 120 Hz en een niet-verwijderbare accu van 5.000 mAh. Daarnaast verschijnen er waarschijnlijk versies met 128 of 256 GB aan interne opslagruimte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Zouton

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen