Windows 11 laat gebruikers het toetsenbord bedienen met hun stem

Tech Mark Hofman 20 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Windows 11 is sinds oktober 2021 beschikbaar op de markt, maar volledig uitontwikkeld is het systeem natuurlijk nog niet. Microsoft is druk bezig om jouw computer of laptop te voorzien van nieuwe functionaliteiten en verbeteringen.

Eén van deze nieuwe functionaliteiten duikt nu op in een nieuwe versie van Windows 11. Het gaat om een zogeheten preview build, waarin Microsoft de mogelijkheid heeft om nieuwe opties te verkennen en uit te proberen. Dit keer lijkt het bedrijf het toetsenbord voorgoed te veranderen.

Windows 11 verandert het toetsenbord

Microsoft begon in december vorig jaar met het testen van Voice Access. De functionaliteit zorgt ervoor dat gebruikers van Windows 11 het systeem met hun stem kunnen bedienen. Het is dus wel degelijk iets anders dan een citatie-functie waar veel andere systemen over beschikken. Je kunt het toetsenbord door middel van een simpele opdracht tevoorschijn toveren en vervolgens de letters citeren die je nodig hebt. Via deze weg is het ook mogelijk om getallen, tekens en Emoji te selecteren.

De verrassende Windows 11-functies die je echt wil proberen
Het systeem op je nieuwe laptop (Afbeelding: Microsoft)

Zoals gezegd duikt de functionaliteit op in de preview build van Windows 11. Het gaat specifiek om build 22538. Deze is te gebruiken voor mensen die zich hebben aangemeld voor het beta-programma van Microsoft. Daar treffen ze niet alleen het vernieuwde toetsenbord, maar ook Dev Channel aan. Dit is een handige nieuwe manier om met Alt-Tab en taakbeheer te werken. Uiteraard zijn er ook een aantal kleine veranderingen en verbeteringen te vinden in de nieuwe versie.

Hard nodig

In december vorig jaar werd er een grote Windows 11-update uitgebracht voor het grote publiek. Geen seconde te laat, want het was volgens vele gebruikers hard nodig. Zo waren er heel veel mensen niet te spreken over de vernieuwde taakbalk van het besturingssysteem. Microsoft heeft naar de feedback geluisterd en paste hem aan.

Windows 11 krijgt nieuwe update (en die heeft het keihard nodig)

Ben je benieuwd wat er precies veranderde? Check dan zeker even het artikel van Wesley via de bovenstaande link. Op de hoogte blijven van Windows 11 en alles er omheen? Check dan deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen