Winnaar Eurovisie Songfestival nu al bekend dankzij Spotify

Apps Mark Hofman 10 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Vanavond is het zover: het Eurovisie Songfestival barst los in Italië. Waar we nog geen flauw idee hebben wie er vandoor gaat met de titel van 66e editie van de competitie, lijkt Spotify het antwoord nu al wel te hebben.

De streamingdienst heeft het aantal streams van de afgelopen tijd goed in de gaten gehouden en ziet dus welke ingezonden liedjes het meest beluisterd worden. Wie heeft de grootste kans om de winst binnen te slepen en hoe staat Nederland er voor?

Winnaar Eurovisie Songfestival volgens Spotify

Mocht Spotify het bij het juiste eind hebben, dan zien we dit jaar de winst naar Brividi gaat. Net als vorig jaar voorspelt de streamingdienst dus dat Italië het best presteert tijdens het Eurovisie Songfestival. In 70% van alle deelnemende landen is de inzending van dit jaar, die afkomstig is van Mahmood en BLANCO, het meest gestreamed. Vorig jaar wist het nummer ZITTI E BUONI ook de meeste streams binnen te slepen en won de band Måneskin uiteindelijk de competitie.

Op de tweede positie staat de inzending van Zweden. Het nummer Hold me Closer doet het op Spotify ongelofelijk goed, net als de Nederlandse inzending van S10. Het nummer De Diepte staat op dit moment op een derde positie. Goed nieuws dus, als we de streamingdienst mogen geloven.

Opvallend is ook de steun voor de Oekraïense inzending van dit jaar. KALUSH tikt met het nummer Stefania inmiddels de zes miljoen streams aan op Spotify. In Nederland staat het liedje op een tweede positie van alle inzendingen. Sterker nog: in een derde van alle deelnemende Eurovisie landen staat het nummer zelfs op de eerste of de tweede plek.

Kom in de stemming met Duncan Laurence

Om je alvast helemaal in de stemming te laten komen voor het Eurovisie songfestival heeft Spotify een speciale afspeellijst gemaakt. Via The Sound of the Netherlands laat de oud-winnaar van de competitie de wereld kennismaken met de muziek die uit ons koude kikkerlandje komt.

Naast Laurence doen ook oud-deelnemers Barbara Pravi en Loreen mee voor, bijvoorbeeld, The sound of France en The Sound of Sweden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen