Vijf dingen die je absoluut niet op Wish moet kopen in 2022

Apps Mark Hofman 2 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Nederlanders zijn gek op koopjes. Het maakt niet uit waar ze vandaan komen, als het korting is willen we het hebben. Aldi, Lidl, Action of AliExpress: ze zijn allemaal immens populair. Het succes van webwinkel Wish is wat dat betreft dus geen verrassing.

Er zijn veel fantastische producten die je bij Wish kunt kopen voor een laag prijsje, maar er zijn ook zeker een aantal dingen die je beter kunt laten liggen. Een opsomming van die producten.

Wish: 5 dingen die je niet moet kopen

De volgende vijf dingen kun je op heel veel plekken zonder problemen kopen, maar op Wish zouden we ze laten liggen:

#1 Scheermesjes

Goed, ik ga het één keer rustig uitleggen en daarna nooit meer. Wanneer je messen over je gezicht trekt om haartjes te verwijderen, moet je echt niet besparen op die mesjes. Waarom niet? Vraag het aan de met bloed overgoten witte overhemden die ik heb… En dan gebruik ik overigens nog van die dure units ook.

Ik begrijp het helemaal, scheermesjes kunnen nu eenmaal een duur geintje zijn. Goedkope varianten, die je vindt op website zoals Wish, zijn ook echt voor mij aantrekkelijk om aan te schaffen. Maar laat het gewoon lekker en koop “the real deal”. Het kan zijn dat je een goed pakje hebt, het kan zijn dat je een slecht pakje hebt. En die slechte…vraag het aan het overhemd.

Wish Wish niet kopen Black Friday
Geen mesjes (Afbeelding: Pexels)

#2 Wish: Speelgoed

Speelgoed is fantastisch, al helemaal wanneer je het voor een prikkie op de kop kunt tikken. Waar dat voor jou en mij waarschijnlijk geen gevaar zal opleveren (tenzij je graag sabbelt op je speelgoed) kan dat bij kinderen wel het geval zijn. De veiligheidseisen liggen in China nu eenmaal iets lager dan in Europa, waardoor bepaalde producten pittig vervelend uit kunnen pakken. Kleine onderdelen van speelgoed kunnen loslaten of fabrikanten maken gebruik van giftige stoffen. Hoe je het ook went of keert: speelgoed op Wish kan je misschien het beste even vermijden.

#3 Batterijen

Batterijen: we gebruiken ze bijna niet meer, maar zijn altijd leeg op het moment dat je dit wel wil doen. Daarom is het best wel fijn dat je goede batterijen koopt. Iets dat je niet doet bij Chinese webshops als AliExpress en Wish. Want laten we eerlijk zijn: die veiligheidseisen zijn nu niet je-van-het in China.

We weten inmiddels dat batterijen niet heel veilig zijn wanneer ze niet met liefde worden verzorgd. Als ze beschadigd raken, bijvoorbeeld bij het verschepen ervan, kan de boel dus al snel beschadigen. En een batterij die beschadigd is, is een batterij die klapt. En een batterij die klapt, dat wil je niet.

Batterijen AliExpress
Neem geen risico (Afbeelding: Unsplash / Robert Sorin)

#4 Wish: Motorhelmen

Een motorhelm heb je nodig om je hoofd te beschermen wanneer je met een mafkezensnelheid over de snelweg vliegt. Wil je hier echt op besparen? Nee, dat dacht ik al.

#5 Condooms

Goed, de nood kan nog wel eens hoog zijn en dan kan je er natuurlijk niet genoeg van in huis hebben: condooms. Deze volwassen versies van ballonnen worden gebruikt voor twee doeleinden: het voorkomen van een SOA en het voorkomen van kinderen. In beide gevallen hoef ik je denk niet te vertellen waarom het niet zo’n slim idee is om te besparen op die condooms. Al helemaal niet bij webwinkels zoals Wish.

Daarbij: wanneer het fout gaat en het kind daadwerkelijk onderweg is, dan kun je jezelf voorbereiden op een hele hoop meer kosten dan een pakje Durex.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen