Wit licht bij inschakelen: ergernis Philips Hue eindelijk opgelost

Apple rmens 14 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

De slimme lampen van Philips Hue vallen bij veel consumenten in de smaak, maar je hoort vaak één klacht. Zodra de stroom uit is geweest door bijvoorbeeld een storing, schakelaar of tijdklok, worden de lampen fel wit. Ook vervelend als je in de nacht een stroomdip hebt gehad en wordt gewekt door fel licht in je slaapkamer.

Gelukkig maakt de laatste update van de Philips Hue-app een einde aan deze ergernis. Het is nu mogelijk om het inschakelgedrag van de lampen aan te passen. Je kunt kiezen tussen wit licht op volledige helderheid (zoals het altijd was), een bepaalde scene of de laatst gebruikte kleur en helderheid.

Inschakelgedrag Philips Hue instellen

De nieuwe opties voor het inschakelgedrag zijn In de Hue-app te vinden onder Instellingen. Daar ga je vervolgens naar Gedrag bij inschakelen en stelt het inschakelgedrag voor iedere lamp individueel in. Standaard zullen de lampen wit licht blijven geven, maar je kunt nu ook voor een bepaalde kleur en helderheid kiezen of altijd de laatst gebruikte instellingen herstellen.

Philips Hue gedrag bij inschakelen 001
Klik/tap voor groter.

De functie werd meer dan een jaar geleden aangekondigd en het duurde even om deze uit te rollen. Om de functie te gebruiken, moet je ook de Philips Hue Bridge updaten naar de laatste firmware-versie. Deze werd al op 9 februari beschikbaar gesteld. Als het goed is, zijn updates tegenwoordig automatisch. Als dat niet het geval is, kun je de update starten via InstellingenSoftware-update in de Hue-app. Let op dat je voor deze functie de Hue Bridge van de tweede generatie (vierkant) nodig hebt.

Nieuwe mogelijkheden

Deze functie lost niet alleen een ergernis op, maar opent ook nieuwe mogelijkheden voor Philips Hue-lampen. Als ze eenmaal geprogrammeerd zijn om altijd met een bepaalde kleur en helderheid op te starten, kunnen ze ingezet worden als ‘domme’ sfeerlampen. Je kunt een Hue-lamp eenmalig programmeren om altijd groen licht te geven en deze in een omgeving zonder Bridge gebruiken als groene lamp.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen