Mark Hofman
Mark Hofman Tech 14 feb 2019
Leestijd: 5 minuten

5 websites om je oude iPhone of Android smartphone te verkopen

Waar we in 2007 voor het eerste kennis maakte met de smartphone, kunnen we anno 2019 niet meer zonder ze. We gebruiken de toestellen bijna voor alles, wat ervoor zorgt dat je zo nu en dan een nieuwe nodig hebt. Maar wat doe je met je oude toestel? 

Geld krijgen voor je oude smartphone

Vaak liggen oude toestellen te verstoffen in de kast of te verteren in een la. Maar waarom zou je dat doen als je er ook gewoon keiharde knaken voor kunt vangen? Buiten het feit dat dit hartstikke makkelijk geld verdienen is, is het ook nog eens kneiter goed voor het milieu. De grote vraag is alleen: waar ga je die oude smartphone verkopen? Om je daar een goed antwoord op te geven hebben we vijf website op een rij gezet, waarbij jij geld krijgt voor je oude toestel.

⚠️Pas op: het versturen van je smartphone is op eigen risico. Naar ons idee zijn deze websites goed in wat ze doen, maar dat is uiteraard geen garantie. Lees altijd even kort de werkwijze van de desbetreffende partij en bepaal voor jezelf wat je smartphone waard is. Voelt het niet goed of ben je het niet met het bedrag eens? Doe het dan simpelweg niet!⚠️

#1 Rebuy

ReBuy behoort tot een van de meer bekendere websites waar je smartphones kunt verkopen voor geld. Het bedrijf heeft drie categorieën waarmee het te werk gaan. Zo is er reSell, reFresh en reBuy. Dat houdt simpelweg in dat het bedrijf je oude smartphone overneemt, deze controleert op mankementen, de consument betaald en vervolgens zelf aan de slag gaat met het toestel. Hierbij moet je denken aan het repareren van bepaalde mankementen en het professioneel schoonmaken van het apparaat. Vervolgens zet reBuy het toestel in de webshop en kunnen andere mensen, die opzoek zijn naar een tweedehands telefoon, het toestel weer overkopen.

Uiteraard zijn er op het internet nog wel eens tegenvallende berichten te lezen. Mensen die vinden dat het verzenden lang duurt, mensen die het niet eens zijn met de prijs en mensen die klagen dat er een groot prijsverschil is met het daadwerkelijk bod en het bedrag wat op de website wordt geschetst. Je moet altijd blijven onthouden dat het bedrag van een de website een indicatie is van de gegevens die jij opstuurt. Zo kun jij neerzetten dat je telefoon zo goed als nieuw is, maar wanneer het display over dode pixels beschikt is dat niet het geval. Hou dus rekening met het feit dat niet vast staat wat je op te website te zien krijgt. Stuur je toestel op, wacht op een bod en ga dan pas in bedragen rekenen.

Benieuwd geworden? Check dan de website van reBuy!

#2 Green Mobile

Green Mobile doet in principe hetzelfde werk als ReBuy, maar pakt het net iets anders aan. Ook bij dit bedrijf lever jij je oude smartphone in, alleen worden deze niet perse verkocht in de webshop. De webshop van Green Mobile bestaat namelijk uit allerlei ‘refurbished’ producten, die simpelweg uit oude onderdelen bestaat. Wat GM met jouw smartphone doet is hem uit elkaar te halen en te bekijken welke onderdelen nog te gebruiken zijn. Op deze manier zijn oude, gehavende, producten ook zeker te verkopen. Als er een aantal bruikbare onderdelen inzit, wil de website je smartphone alsnog hebben. Uiteraard moet je daar niet veel te veel geld van verwachten.

Het maakt niet uit of je particulier of zakelijk je toestel wilt verkopen, bij Green Mobile kan het. Naast smartphones is het ook mogelijk om je smartwatches, Tablets, MacBooks en accessoires te verkopen.

Green Mobile verkoop iPhones Android

Benieuwd geworden? Check dan de website van Green Mobile.

#3 WeBuyIt

Of je nu van je Apple, Blackberry, HYC, Huawei, LG of Samsung smartphone af wilt: bij WeBuyIt raak je hem kwijt! Net als reBuy is WeBuyIt niet alleen een koper, maar ook een verkoper. Dit betekend dat je smartphone helemaal wordt hersteld om hem vervolgens in de webshop te plaatsen. Hoe slechter de toestel in staat is, hoe meer geld het WeBuyIt kost, hoe minder geld je krijgt. Het bedrijf neemt je smartphone in ontvangst wanneer je hem, gratis, verstuurd. Vervolgens wordt er een oordeel geveild over je smartphone en de staat waarin het verkeerd. Vervolgens hangt het bedrijf een bedrag aan het toestel en ontvang je het geld binnen 24 uur. Dat is een garantie die gegeven wordt, dus wie snel zijn geld wil hebben moet bij WeBuyIt zijn.

Uiteraard hebben we ook hier weer te maken met een eigen risico geval. WeBuyIt neemt je toestel aan en gaat het vervolgens controleren. Ben je het niet eens met het bedrag of het oordeel wat ze over de smartphone vellen? Dan moet je hem gewoon lekker terug vragen!

Verkoop Android en iPhone

Telefoon verkopen via WeBuyIt? Check dan de website!

#4 Verkoop Je Mobiel

Het verkopen van je smartphone is misschien een beetje eng. Althans, we snappen dat je het misschien niet helemaal vertrouwd. Daarom is een service als Verkoop Je Mobiel ontzettend fijn. Buiten het feit dat dit bedrijf gewoon via mail en telefoon te bereiken is, kan je ook met ze in contact komen via WhatsApp. Op deze manier heb je altijd snel antwoord en weet je precies hoe het met je smartphone zit.

De werking van Verkoop Je Mobiel is in principe gewoon hetzelfde als bovenstaande. Je zoekt je telefoon uit op de website, vult wat gegevens in, verkoopt de telefoon, print de orderbevestiging uit, verstuurt je pakket en ontvangt het geld binnen 24 uur na ontvangst. Is het allemaal niet naar je zin? Dan trek je gewoon de stekker eruit en kijk je naar andere opties. Simpeler dan dit wordt het niet.

Verkoop Je Mobiel iPhone Android smartphone

Verkoop Je Mobiel is via deze link te bereiken.

#5 Tele 2

Wie dacht dat Tele 2 alleen een provider was, heeft het helemaal goed. Echter is het er wel eentje die het ook mogelijk maakt om je smartphone te verkopen. Het is eigenlijk heel simpel: het werkt namelijk exact hetzelfde als bovenstaande websites. Maar misschien voel jij je iets beter bij het feit dat jij een smartphone verkoopt aan het bedrijf waar je al klant bent, of wat gewoon bekend in de oren klinkt.

Hoe je het ook went of keert: Tele 2 koopt je smartphone, maar doet dat wel op twee verschillende manieren. Zo is het niet alleen mogelijk om keihard te cashen in contanten, maar ook om dikke korting te ontvangen op je volgende abonnement of upgrade daarvan.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Check dan de website van Tele 2.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!