Elon Musk gaat los: Tesla Model 3 wederom goedkoper

Elektrische auto's Mark Hofman 6 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Nadat Tesla eerder stopte met het dure doorverwijzingsprogramma, komt het nu met wederom een prijsverlaging voor een van zijn auto’s. Het bedrijf van Elon Musk heeft de Model 3 wederom een stukje goedkoper gemaakt en haalt de prijs, in Amerika, met 1100 dollar naar beneden. Maar wat voor effect heeft dit eigenlijk in Nederland? 

Tesla maakt Model 3 wederom goedkoper

Elon Musk heeft met zijn bedrijf Tesla besloten dat de Model 3 nog een tikje goedkoper kan. Het goedkoopste model uit de gehele collectie werd eerder al in prijs verlaagd nadat Tesla stopte met het dure doorverwijzingsprogramma. Echter blijkt dit alleen niet genoeg te zijn geweest voor het bedrijf en haalt het ook nog eens 1100 dollar van de verkoopprijs af. Topman Elon Musk laat op Twitter weten dat hij er alles aan probeert te doen om het rijden van zijn elektrische auto zo goedkoop mogelijk te maken. Iets wat in de Verenigde Staten ook lijkt te lukken. Zeker nadat de topman banen bij het bedrijf schrapte om de kosten te drukken.

Tesla Model 3

Het goedkoopste model van de Tesla Model 3 kost in het land nu zo’n 42.900 dollar. Echter is dat niet de daadwerkelijke prijs wat je voor zo’n model betaald, zeker niet in Amerika. In het land gelden verschillende regels waardoor je als gebruiker van een Tesla veel voordelen krijgt vanuit de overheid. Voordelen die ervoor zorgen dat die Tesla je geen 42.900 dollar, maar 35.000 dollar kost. Uiteraard nog heel veel geld, maar wel aanzienlijk goedkoper.

Ook goedkoper in Nederland?

Zoals gewoonlijk kondigde Musk het grote nieuws aan op Twitter, zijn favoriete social media platform. Daar kreeg hij de vraag of we ook in Europa wat zouden merken van de prijsdaling. Een daadwerkelijk antwoord kregen we niet, maar hij had wel een verklaring voor het feit dat de wagens duurder zijn in Europa. Dat heeft volgens de topman weinig met het bedrijf te maken, maar met het btw-tarief van 20% en de importtarieven van 10%. Hierdoor worden de Tesla’s over het algemeen 30% duurder dan in Amerika.

Op de Nederlandse website van Tesla is het mogelijk om een Model 3 te bestellen, maar dat kost je aanzienlijk meer dan in Nederland. De prijs op de website komt op dit moment uit op €58.800, wat omgerekend $66.991 is. Dat betekent dat de auto’s in Nederland al snel $24.000 duurder zijn dan in Amerika. Er staat op dit moment wel een Tesla-fabriek in Tilburg die de auto’s in elkaar zet, maar de onderdelen komen nog steeds uit Amerika. Wil Musk het ook voor ons werelddeel goedkoper maken, zullen de onderdelen toch echt in Europa geproduceerd moeten worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen