WiZ introduceert met Music Sync dé functie die Philips Hue zou moeten hebben

Smart Home Mark Hofman 25 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

De slimme lampen van WiZ krijgen een Music Sync-functie. Hiermee is het mogelijk om je verlichting te laten bewegen op het ritme van de muziek. Een functie die Iontbreekt bij de lampen van Philips Hue.

Signify, het bedrijf achter de slimme lampen van Philips Hue en WiZ, komt met Music Sync. Hierdoor dansen de helderheid en kleuren van de slimme lampen van WiZ mee op de maat van de muziek.

Naast de nieuwe functie voor de bestaande lampen introduceert WiZ ook een aantal nieuwe producten. LED-strips, een lichtslinger voor binnen of buiten, een slimme camera, draaischakelaar en GU10-lampen: ze zijn allemaal van de partij.

WiZ stunt met introductie Music Sync

Een huis vol WiZ-lampen betekent vanaf nu een persoonlijke club in huis. Music Sync is een nieuwe functie die de lampen op het ritme van de muziek laat bewegen. Hierdoor worden je iPhone, iPad, Androidtelefoon of -tablet nog meer het epicentrum van je slimme verlichting.

WiZ gebruikt voor de functie de microfoon van je apparaten om het ritme van de muziek vast te stellen. De verlichting zal vervolgens knipperen, oplichten en van kleur veranderen. Net als bij de standaard instellingen voor de uitstralingen is het in dit geval ook mogelijk om te kiezen uit vooringestelde kleurpaletten. Het aanbod van Music Sync bestaat uit negen verschillende opties.

WiZ introduceert met Music Sync dé functie die Philips Hue zou moeten hebben
(Afbeelding: WiZ)

Er zit geen limiet aan de hoeveelheid WiZ-lampen die je kunt verbinden. De enige vereiste is dat ze allemaal verbonden moeten zijn met hetzelfde WiFi-netwerk.

Philips Hue blijft achter

Met de functionaliteit geeft Signify zijn goedkopere merk een aardige voorsprong. De lampen van Philips Hue zijn een stuk prijziger, maar beschikken niet over de functionaliteit. Al wil dat niet zeggen dat iets dergelijks niet mogelijk is.

Philips Hue heeft een aparte mediabox, genaamd de Play. Deze sluit je met een HDMI-kabel aan op je televisie en zorgt ervoor dat je verlichting reageert op de content die daar vervolgens op wordt afgespeeld. De vrijheid van je smartphone heb je dus niet, maar je zou Spotify of Apple Music wel aan kunnen zetten om hetzelfde resultaat te krijgen.

Waar mensen met WiZ-lampen Music Sync gratis krijgen, moet je voor de Play aardig lappen. De mediabox voor Philips Hue heeft een adviesprijs van 269,99 euro.

WiZ introduceert met Music Sync dé functie die Philips Hue zou moeten hebben
(Afbeelding: WiZ)

De nieuwe lampen van WiZ

Naast Music Sync introduceert Signify ook een aantal nieuwe producten. Er is bijvoorbeeld een nieuwe buitencamera die onderdeel is van WiZ Home Monitoring. Hiermee combineer je slimme verlichting met de camera en bewegingsdetectie om je huis te beveiligen. Dit model kost je 129,99 euro.

Er zijn ook nieuwe LED-strips aangekondigd die variëren in de lengtes van vier tot dertig meter. Ze zijn niet alleen via de WiZ-app of je stem te bedienen, maar werken ook met slimme accessoires. In dit geval gaat het dan om de Smart Button en de Slimme Draaischakelaar van het merk.

De slimme LED-strip met RGB-licht is te verkrijgen in twee varianten. Het model van 15 meter lang kost je 39,99 euro en het model van 30 meter lang 49,99 euro. Ga je voor het model met RGBIC-verlichting lap je 29,99 euro voor vijf meter, 47,99 euro voor tien meter en 72,99 euro voor twintig meter.

Als afsluiter komt Signify ook met de WiZ Slimme Lichtslinger (99,99 euro voor twintig meter), WiZ Slimme Draaischakelaar (27,99 euro) en nieuwe GU10-lampen. Het model met Full Color Glass kost 15,99 euro (1pk) of 29,99 euro (2pk). De variante met Tunable White Glass kost je 12,99 euro (1pk) of 24,99 euro (2pk).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen