Deze Wonka-acteur had hard geld nodig: “Ik had het allemaal niet méér kunnen haten”

Films & Series Jeroen Kraak 7 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Een acteur die zijn eigen film niet ziet zitten, maken we niet vaak mee. Hugh Grant heeft er maling aan bij Wonka. “Ik had het allemaal niet méér kunnen haten.”

Veel acteurs hopen op die ene rol die hun leven echt verrijkt of waar iedereen voor naar de bioscoop komt. Denk bijvoorbeeld aan Cillian Murphy als Oppenheimer, Margot Robbie als Barbie of Chris Evans als Captain America. Rollen waar je best nog wel aan herinnerd wil worden.

Stel dat je niet gevraagd wordt om Napoleon of Elvis te vertolken. Nee, ze komen bij jou uit voor een Oempa Loempa in Wonka. Het overkwam Hugh Grant en hij zei ook nog ja. Hij ‘haat’ het zelfs, maar toch heeft hij er een goede reden voor.

Van eerste minister naar Oempa Loempa

Hugh Grant kennen we vooral van zoetsappige (romantische) films als Nothing Hill, Love Actually en About a boy. Maar goed, dat is meer dan 20 jaar geleden. Als je als acteur inmiddels wat ouder bent, ben je voor dat soort rollen helaas niet echt interessant meer. Omdat je toch bekend bent, komen ze bij je uit voor bijrollen en dat gaat van kwaad tot erger.

Deze Wonka-acteur had eigenlijk een ontzettende hekel aan de film Timothée Chalamet als Willy Wonka.

20 jaar na Love Actually is Hugh Grant van eerste minister veranderd in een Oempa Loempa, oftewel de assistent van Willy Wonka. Een rol waar overigens ook nog wat controverse over was. Acteurs met dwerggroei vonden dat zij recht hadden op de rol en dat Grant die van hen afpakte.

CGI in Wonka

Hugh Grant is natuurlijk niet de kleinste en daarom werd er allerlei technologie gebruikt voor de animatie. Iets dat de acteur niet al te prettig vond. “Het was als een doornenkroon. Heel ongemakkelijk”, vertelt hij aan het Britse Metro. “Ik heb er veel ophef over gemaakt. Ik had het allemaal niet meer kunnen haten.”

De acteur vond ook dat hij daarin ook slecht geïnformeerd werd. Hij wist niet wat hij niet en wel met zijn lichaam moest doen, vanwege de animaties. Hij deed een aantal dansjes en bewegingen, maar die zijn allemaal vervangen door CGI.

Daarna grapte Grant over de reden waarom hij de rol op zich nam in Wonka: “Ik heb een beetje een hekel aan films maken, maar ik heb veel kinderen en heb geld nodig.” Om precies te zijn heeft hij er vijf, dus wellicht zit er wel een kern van waarheid in.

Maar daarom past de rol misschien wel perfect bij hem. Net zoals Grant is de Oempa Loempa die hij in Wonka speelt een knorrig en sarcastisch personage. Of het ‘m allemaal waard was? “Niet echt”, grapte hij. Toch gaf hij later in het interview toe dat het al met al best leuk was.

Harry Potter-makers geven Willy Wonka de film die het altijd verdiende

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen