Wordle voor bizar bedrag gekocht door New York Times

Games Jelle van Es 1 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Ik weet niet hoe groot de hype van Wordle op dit moment nog is, maar volgens mij wordt de game nog heel erg veel gespeeld. Het Lingo-achtige spel is zo succesvol dat The New York Times heeft besloten om het op te kopen.

En daarbij is heel wat geld gemoeid. De maker van de game heeft laten weten dat Wordle voor een bedrag van zeven cijfers aan The New York Times is verkocht.

Wordle verkocht voor een flink bedrag

Hoewel het volgens Josh Wardle gaat om een bedrag dat laag zit in de zeven cijfers, betekent het alsnog dat er meer dan een miljoen dollar is betaald voor Wordle. En dat is toch wel heel erg veel voor een game dat eigenlijk heel makkelijk in elkaar zit. Zoals gezegd is het een game vergelijkbaar met het klassieke Lingo. Je hebt zes keer de kans om een woord van vijf letters te laden. De game is in het Engels, hoewel er ook een Nederlandse alternatief is. Of dat soort games blijven bestaan nu de maker zijn game heeft verkocht, is nog even de vraag. Ik kan me voorstellen dat The New York Times een bedrijf is dat iets harder optreedt tegen klonen.

Wordle
Wordle (Afbeelding: Wordle)

De maker van Wordle laat weten dat hij erg blij is met hoe de game is opgepakt. Wardle had nooit verwacht dat het ooit zo groot zou gaan worden, aangezien het een game is die hij oorspronkelijk veen een enkele persoon had gemaakt. Het heeft zijn verwachtingen dus zwaar overtroffen. En daardoor is alles ook een beetje onwerkelijk geworden. Door de game nu te verkopen, zouden er meer mogelijkheden zijn om de game verder te laten groeien.

Blijft gratis

De game wordt uiteindelijk ondergebracht op hun website. Daarbij benadrukt Wardle dat Wordle gratis blijft te spelen. Ook is het de bedoeling dat de voortgang die je hebt geboekt met de game wordt overgenomen. Op die manier kun je dus zien hoe vaak je een woord goed hebt geraden.

Wordle niets voor jou? Vijf fantastische alternatieven voor iOS en Android!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen