Dennis Mons
Dennis Mons Apple 2 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

WWDC 2023 lijkt het thuishonk te worden voor deze nieuwe Apple-producten

Nog een paar dagen wachten en dan barst WWDC 2023 los. Het Worldwide Developer Conference is op technologiegebied een van de grootste evenementen van het jaar. Apple gaat naast software ook gegarandeerd hardware tonen, maar wat kunnen we verwachten?

Hoewel WWDC 2023 vooral gericht is op ontwikkelaars, kan je van de techgigant uit Cupertino altijd verwachten dat het met opmerkelijk nieuws op de proppen komt. Wat denken we deze editie te zien?

Eindelijk de VR/AR-headset van Apple tijdens WWDC 2023

Al geruime tijd gaan er hardnekkige geruchten rond dat Apple met een VR/AR-headset komt. Nu lijkt het erop dat deze zeker gepresenteerd wordt tijdens de WWDC, aldus journalist Mark Gurman van Bloomberg.

En wellicht heeft Apple ons zelfs een hint gegeven. Op social media barst het alweer los met ‘verborgen verwijzingen’ in de poster voor WWDC 23. Uiteraard zoekt men zich voor dit evenement scheel naar kleine hints die verwijzen naar de veelbesproken AR/VR-headset van Apple. Maar zijn die er ook echt te vinden?

Apple heeft voor WWDC 2023 gekozen voor prachtige kleurrijke golven. Ze doen ons direct denken aan de regenboog die bij het hoofdkantoor in Cupertino te zien is. Maar er zijn mensen die er duidelijke verwijzingen naar de AR/VR-headset in zien.

Ander leuk speelgoed en updates

Naast de headset zou Apple volgens Gurman tijdens WWDC 2023 ook van plan zijn om andere nieuwe hardware te tonen. Hoewel hij niet expliciet zegt welk nieuw speelgoed, geeft hij wel aan dat Apple aan de volgende machines werkt en dat die hoogstwaarschijnlijk dit jaar uitkomen.

Er komt een nieuwe 15-inch MacBook Air, een bijgewerkte 13-inch MacBook Air, en een nieuwe 13-inch en ‘high-end’ MacBook Pro. Ondertussen moet Apple aan de Mac-kant nog steeds zijn laatste op Intel gebaseerde apparaat, de Mac Pro, vervangen door een Apple Silicon-model, en heeft het ook plannen om zijn alles-in-één 24-inch iMac te vernieuwen.

Hoe dan ook is Apple VR/AR-set de ster van WWDC 2023

Al met al zitten we natuurlijk vooral op het puntje van onze stoel wat de headset van Apple betreft. Er bestaat namelijk nog steeds een (kleine kans) dat we die niet te zien krijgen tijdens de WWDC 2023. Mocht dit wel zo zijn dan hebben specialisten zoals Gurman, maar ook Ming-Chi Kuo de volgende verwachtingen.

Het apparaat wordt naar verluidt de Reality Pro genoemd en zal draaien op een nieuw Apple-besturingssysteem genaamd xrOS. In januari meldde Bloomberg dat de headset geavanceerde functies zal hebben zoals hand-tracking, oog-tracking en ondersteuning voor digitale avatars in FaceTime-gesprekken.

Ook krijgt het een digitale kroon waarmee de headset kan schakelen tussen AR en VR. Daarnaast heeft hij waarschijnlijk twee uur batterijduur en moet hij vastgemaakt worden aan een losse batterij. Het wordt waarschijnlijk geen goedkoop speeltje: de schatting is dat hij rond de 3.000 dollar gaat kosten.

We gaan zien op WWDC 2023 of de Reality Pro het waard wordt.

https://www.onemorething.nl/2023/04/iphone-controversiele-wijziging-ios-17-feit/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!