Xbox Game Pass lijkt dankzij deze aanpassing nog meer op Netflix

Games Jelle van Es 1 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Microsoft’s Xbox Game Pass wordt vaak de Netflix van gaming genoemd. Op zich logisch, want net als de populaire streamingservice bepaal je een maandelijks bedrag en krijg je daarmee toegang tot een grote bibliotheek aan games.

Die games kun je via Xbox Game Pass downloaden op je Xbox Series X, maar het is ook mogelijk op games te streamen op een apparaat als een smartphone of een iPad. En als we Windows Central mogen geloven, heeft Microsoft nieuwe plannen om het nog meer te laten lijken op Netflix.

Xbox Game Pass lijkt straks nog meer op Netflix.

Want Windows Central stelt dat Microsoft het plan heeft om een Family Plan te introduceren voor Xbox Game Pass. Het idee daarvan is dat je met een enkel abonnement meerdere gebruikers toegang kan geven tot de service. Het idee daarvan is dat je straks meerdere gamers in huis hebt. En met zo’n abonnement kun je dan één iemand een game laten spelen op de Xbox Series X en de andere de game te laten streamen op een iPad. Het idee is dat je dan samen kan spelen. Maar je kunt dat natuurlijk ook net als bij Netflix gaan delen met anderen.

Motorola Edge 30 Pro
Streamen op Xbox Game Pass (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Stel dat je een goede vriend hebt die net als jou een Xbox bezit. Met zo’n Family Plan laat je dan één iemand zo’n abonnement afnemen en betaalt de andere de helft van het bedrag. De kans is natuurlijk wel dat zo’n ander abonnement voor hogere kosten zorgt, maar wellicht dat dat een paar euro wordt en dat je het door het delen nog goedkoper bent. Volgens Windows Central kun je met maximaal vijf spelers op één account losgaan. Dan wordt het helemaal een goedkoop verhaal.

Even afwachten

Maar wellicht dat Microsoft met hun Xbox Game Pass Family Plan wat strenger gaat zijn dan Netflix. En dat je enkel binnen een bepaalde straal van het hoofdaccount andere accounts kan activeren. De verwachting is dat de plannen binnenkort bekendgemaakt gaan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen