Call of Duty en Indiana Jones komen samen bij de Xbox Games Showcase

Games Lucas van de Wetering 2 mei 2024
Leestijd: 5 minuten

Over iets meer dan een maand is de nieuwste Xbox Games Showcase. En deze games kunnen wellicht naar voren komen bij de 2024 showcase.

Over iets meer dan een maand, op 9 juni, vindt de nieuwe Xbox Games Showcase weer plaats. Dit is een jaarlijks evenement van Microsoft waar nieuwe first-party Xbox games worden aangekondigd, en alles wat hier mee te maken heeft.

Dit jaar is de Xbox Games Showcase extra speciaal aangezien Microsofts definitie van een first-party game erg is uitgebreid in het afgelopen jaar. Zo zijn er door de Activision Blizzard-deal een paar geliefde game-franchises die nu ook meetellen als first-party games. We mogen dit jaar veel aankondigingen verwachten.

Xbox Games Showcase aankondigingen

Dit zijn de games die we wellicht mogen verwachten bij de 2024 Xbox Games Showcase. Dat kunnen naast aankondigingen ook DLC’s, trailers en releasedata zijn.

Starfield Shattered Space-DLC

We weten ondertussen al een hele tijd dat er een DLC uit gaat komen van Starfield. Sinds de aankondiging in 2022 hebben we er weinig over gehoord, maar er is een best grote kans dat de DLC naar voren komt bij de Xbox Games Showcase.

Bethesda’s Todd Howard heeft voorheen al laten weten dat de DLC uit zou komen in herfst 2024, en dat komt nu wel heel dichtbij. Het Xbox event in juni zou dus een perfect tijdstip zijn voor een nieuwe teaser of misschien wel een specifieke releasedatum.

Diablo 4-seizoenscontent

Binnenkort komt het vierde seizoen van de online campaign van Diablo 4 uit, deze wordt verwacht op 14 mei. Dit vierde seizoen gaat veel aan de game veranderen, zoals betere karakterbuilds, uitrustingsdrops en eindspel-opties.

Maar bij de tijd dat de Xbox Games Showcase voorbijkomt rollen, hebben Diablo 4-fans alle nieuwe content waarschijnlijk al wel gezien. Dit grote evenement is dus de perfecte plek om het vijfde seizoen alvast te teasen. Zo hebben fans weer nieuwe dingen om naar uit te kijken.

Avowed trailer en/of release datum

Avowed is een RPG die gemaakt wordt door Obsidian Entertainment, de makers van games zoals Fallout: New Vegas en The Outer Worlds. De game Avowed speelt zich af in een rijke fantasiewereld met een genuanceerde schrijfstijl die typisch is voor een Obsidian-game.

Avowed wordt, net als de Starfield-DLC, verwacht in de herfst van dit jaar. En ook net als de Starfield-DLC hebben we nog niet veel informatie over de game. Er is dan ook een grote kans dat een nieuwe trailer van Avowed wordt vertoond bij de Xbox Games Showcase. Misschien krijgen we hierbij ook een specifieke releasedatum.

Alle vette games die je wellicht mag verwachten bij de Xbox Games Showcase
(Afbeelding: Microsoft)

STALKER 2-trailer

Bijna 20 jaar geleden, in 2006, kwam de eerste Stalker-game uit. Deze bood een frisse kijk op het first-person survival genre. Na twee sequels stond Heart of Chernobyl gepland als de volgende game, maar deze werd gecanceld. In 2018 werd eindelijk STALKER 2 aangekondigd, maar deze is ook al even onderweg.

Nadat de game al meerdere keren in uitgesteld door de oorlog in Oekraïne, staat de releasedatum uiteindelijk vast; 5 september 2024. Nu de release dichterbij komt van STALKER 2, is de Xbox Games Showcase de perfecte tijd voor een nieuwe trailer van de game.

Indiana Jones and the Great Circletrailer

Indiana Jones and the Great Circle is een langverwachte action-adventure met het bekende filmkarakter in de hoofdrol. De videogame zal zich afspelen tussen Raiders of the Lost Ark en The Last Crusade. Indiana Jones and the Great Circle wordt dé game voor fans van de franchise.

Er is nog geen releasedatum van het spel, maar we weten wel dat hij ergens dit jaar uitkomt. Aangezien Indiana Jones and the Great Circle misschien wel de grootste Xbox titel is van 2024, is de kans op een nieuwe trailer tijdens de Xbox Games Showcase gigantisch.

Flight Simulator 2024 release datum

Flight Simulator 2024 is een sequel van de 2020 versie. De simulator van Microsoft is de grootste in zijn genre. Met meer dan 62 vliegtuigmodellen en de kans om vrij over de hele wereld heen te vliegen is het spel de droom van elke vliegtuigfanaat. Het is wel een lastige game om onder de knie te krijgen.

Zoals de naam wellicht verklapt kunnen we Flight Simulator 2024 dit jaar nog verwachten, maar we hebben nog nul informatie. De Xbox Games Showcase zou daarom ook het perfecte moment zijn voor een releasedatum of misschien wel een prachtige trailer.

Halo Infinite-update voor Xbox

Halo Infinite is ondertussen al drie jaar oud, maar de onlineservers doen het nog steeds mega goed. Iedere maand krijgt de game nog nieuwe content om de fans blij mee te maken. De volgende update staat gepland voor begin juni, en die daarna voor begin juli.

De Xbox Games Showcase valt hier precies tussenin en kan dus gebruikt worden om aankomende content van de juli-update te laten zien. Maar ook als Xbox niet praat over de juli-update is er een grote kans dat Halo Infinite op de een of andere manier voor zal komen in de Showcase. Halo is en blijft een van de grootste first-party Xbox-titels.

Treyarch Call of Duty-game

Direct na de Xbox Games Showcase volgt een mysterieus event genaamd [REDACTED] Direct. Veel mensen hebben gespeculeerd dat dit event een nieuwe Call of Duty-aankondiging zal bevatten. Dit komt door de art-style van het logo, deze heeft een zwart-oranje kleurthema die erg lijkt op die van de Call of Duty-games.

Sinds Black Ops: Cold War uit 2020 is er geen nieuwe Treyarch Call of Duty-game meer uitgebracht. Deze mogelijke aankondiging zou dus heel goed kunnen gaan om een nieuwe game, misschien wel Black Ops 5.

Xbox Game Pass krijgt Call of Duty, maar wat mij betreft hoeft dat niet
Call of Duty Black Ops Cold War (2020) (Afbeelding: Activision Blizzard)

Gears of War 6 als Xbox-exclusive

Er vliegen geruchten rond over een mogelijke aankondiging van de volgende Gears of War-game. In een tweet van een stemacteur staat dat er in juni meer informatie komt over de franchise, toevallig tegelijk met de Xbox Games Showcase.

Gears of War is een bekende game-reeks van Xbox, dus een nieuwe aankondiging zou niet heel raar zijn. Het is ondertussen ook al vijf jaar geleden sinds de laatste Gears of War-game. Het is dus ook wel tijd voor het zesde deel.

Call of Duty en Indiana Jones: deze games kan je wellicht verwachten bij de Xbox Games Showcase
Gears 5 (2019) (Afbeelding: Xbox Game Studios)

Maar dit zijn allemaal maar speculaties. Eén ding is zeker; we mogen veel verwachten bij de Xbox Games Showcase. Vorige jaar duurde de showcase meer dan twee uur. Als dit weer het geval is heeft Microsoft veel voor ons in petto. We gaan het zien op 9 juni.

Van eigen liedjes tot bizarre video’s: dit zijn de beste AI-sites van het moment

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen