Xbox heeft ondanks vele vertraging toch goed nieuws voor je

Games Jelle van Es 13 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit jaar had een heel mooi jaar moeten worden voor de eigenaren van de Xbox Series X en Series S. Maar gisteren werd een klein bommetje gelegd onder dat plan.

Want toen werd bekendgemaakt dat grote games als Starfield en Redfall dit jaar niet meer uit zouden uitkomen op de Xbox Series X en Series S. Dat waren toch wel grote titels die nu wegvallen. De grote vraag is nu wat er over blijft.

Xbox verwacht nog genoeg moois

Gelukkig heeft Phil Spencer, de baas van de Xbox-divisie, nog wat goed nieuws. Hij stelt dat het lastig is om dit soort beslissingen te maken en begrijpt dat fans dan teleurgesteld zijn. Maar uiteindelijk is het belangrijk dat games genoeg tijd krijgen om goed worden afgeleverd. Dat is een pijnlijke les die ontwikkelaars hebben geleerd met een game als Cyberpunk 2077.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077 liet zien hoe het mis ging (Afbeelding: CD Projekt)

Tegelijkertijd wil hij ook benadrukken dat het het doel is om voor de spelcomputer genoeg games uit te brengen, die bovendien van de juiste kwaliteit zijn voorzien. Op die manier hoef je je Xbox Game Pass-abonnement nog niet op te zeggen. De grote vraag is natuurlijk wel wat dat gaat zijn. Veel studios zijn het bedrijf zijn druk bezig met games die volgend jaar moeten uitkomen. Denk daarbij aan Fable, Avowed, Perfect Dark en The Outer Worlds 2. Het enige dat eind dit jaar uit zou kunnen komen is Forza Motorsport 8. Buiten dat staat er niks exclusiefs gepland.

Maar wat dan wel?

Dan is het natuurlijk wel de vraag wat er gaat uitkomen voor Xbox Game Pass. De kans lijkt groot dat men vooral wil gaan samenwerken met andere uitgevers om games op de service uit te brengen. Wat dat betreft kun je verwachten dat games van partijen als Ubisoft en SEGA straks meer aandacht krijgen. Ook zou het me niet verbazen dat de nieuwe Call of Duty er al op gaat komen vanaf dag één. Op 12 juni gaat het bedrijf zijn persconferentie geven en dan weten we waarschijnlijk meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen