Skyrim-liefhebbers moeten helaas nog langer wachten op Starfield

Games Jelle van Es 12 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Wanneer het op gamen aankomt, dan weet je eigenlijk één ding zeker: releasedata zijn voor uitgevers nooit heilig. Ook al noem je een jaar voor de release de specifieke datum. Wat dat betreft is er slecht nieuws voor de liefhebbers van Skyrim.

Nee, over The Elder Scrolls VI, het echte vervolg op Skyrim, weten we nog niks. Wel is het team al een tijdje bezig met Starfield, een game die je meeneemt naar de ruimte. En daar is slecht nieuws over.

Skyrim-opvolger Starfield loopt vertraging op

Het was de bedoeling dat Starfield op 11 november van dit jaar zou uitkomen. Een datum die ook weer terug te leiden is naar Skyrim. Want die game verscheen op 11 november 2011. Dus dit zou dan mooi elf jaar later gaan verschijnen. Dat was in elk geval de bedoeling. Want vandaag kwam het nieuws via Twitter naar buiten dat de game wordt uitgesteld.

Starfield staat nu gepland voor een release ergens in het eerste half jaar van 2023. De verwachting is dan dat dat ergens aan het eind van de lente gaat gebeuren. Ook een andere game van de uitgever, Redfall, komt later uit. Die game wordt gemaakt door Arkane. Dat is weer de studio die je kent van de Dishonored-games. Die heeft nu dezelfde releaseperiode gekregen als Starfield, waardoor het eerste half jaar van 2023 druk wordt voor uitgever Bethesda. Of ze tussendoor ook nog een nieuwe versie van Skyrim uit kunnen geven, dat is nog even wachten.

Binnenkort meer details

Hoewel het jammer is dat Skyrim-opvolger Starfield en Redfall nu later uitkomen, is er ook nog iets van goed nieuws in het bericht te vinden. Binnenkort kunnen we namelijk de eerste echte gameplay van de games verwachten, waardoor je een beter beeld hebt of de game de moeite waard gaat zijn.

Sorry Skyrim-fans: Starfield komt niet naar de PlayStation

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen