Goed nieuws! Android 13 krijgt meer emoji!

Apps Jeroen Kraak 12 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Kun je niet genoeg krijgen van emoji’s en gebruik je ze in elk bericht? Dan heeft Google goed nieuws. Er komen nieuwe exemplaren naar Android.

Emoji’s zijn niet meer weg te denken. We gebruiken ze allemaal, al doet de een dat soms meer dan de ander. Het is een ideale manier om te laten zien wat je denkt en op welke toon een bericht bedoeld is. Natuurlijk is het wel handig als je weet wie er wat mee bedoelt. Een aubergine naar een vriend sturen omdat je dat vanavond wil eten kan een heel andere lading krijgen. Met Android krijg je nu nog meer opties.

Meer emoji’s op Android 13

Er zijn de laatste jaren enorm veel emoji bijgekomen. Waar we in het begin nog vastzaten aan gele gezichtjes, zijn er een hoop meer kleurenopties bijgekomen. Daarnaast hebben we ook flink meer symbolen om uit te kiezen. Het lijkt onderhand of alles wel een emoji is, maar schijnbaar is dat niet zo. Er komen namelijk vier nieuwe varianten aan in Android 13.

Op dit moment is Google I/O 2022 aan de gang. Het is het ontwikkelaarscongres van Google. Tijdens het evenement zien we verschillende nieuwe producten voorbijkomen. Daarnaast laat het bedrijf ook op het gebied van software genoeg zien. Voor Google is het dus het ideale moment om Android Beta 2 te lanceren. Heel veel nieuws zit er niet in, maar toch is er wel iets opvallend.

Google komt namelijk met vier nieuwe emoji’s voor Android 13. Het zullen waarschijnlijk niet de meest gebruikte worden, maar het geeft weer net wat extra opties. Emojipedia heeft de vier al getwitterd.

Dit zijn de nieuwe

We kunnen ons op Android 13 vooral opmaken voor nieuwe fruitvarianten via Emoji Kitchen. We kennen natuurlijk de meloen en de kersen. In de beta-versie kun je nu een meloen met groene hartjes vinden en kersen huilend van het lachen. Want tja, waarom niet? Naast deze twee hebben we ook nog een rots met een zonnebril en een lachende emoji met pootafdrukken.

AirPods Pro krijgen concurrentie van Google’s nieuwe Pixel Buds Pro

De nieuwe emoji’s bevinden zich nu nog in de betaversie van Android 13, maar het lijkt dus zeer waarschijnlijk dat we ze ook terugzien in de definitieve versie. Daarnaast lijkt voor de hand liggen dat de emoji’s naar de oudere versies komen. Dit gebeurde eerder met nieuwe emoji’s ook al.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!