Xbox steelt momentum nieuwe Nintendo Switch met prachtig nummer

Normaal gesproken is de E3 het hoogtepunt van het gamejaar. Maar vanuit niets werd gisteren opeens een belangrijke dag. Want op die dag kondigde Nintendo zijn nieuwe Nintendo Switch aan. En Microsoft kwam op dezelfde dag met een speciaal muzikaal nummer.

De nieuwe Nintendo Switch is overigens niet de Pro waar we op hadden gerekend. Dan waren we weggeblazen en hadden we waarschijnlijk nooit iets geschreven over zoiets als een liedje dat door Xbox de wereld in is gebracht.

Microsoft steelt de Nintendo Switch-show

De nieuwe Nintendo Switch is een kleine upgrade, die vooral met een nieuw OLED-scherm een verbetering kent. Meer daarover lees je hier. Het is dus niet de Pro met een 4K-resolutie waar we eigenlijk op hadden gerekend. Wanneer je zo’n spelcomputer wil hebben, dan is het handig om zoiets als de Xbox Series X in huis te halen. Want die kent wel zo’n resolutie. Bovendien kun je met de Xbox Game Pass dan in één keer een lading games te scoren. En dat is iets waar het bedrijf flink op in zet. Met deze nieuwe muzikale video wordt de service mooi in de picture gezet. Ze zijn gaan samenwerken met R&B-groep All-4-One om een smooth nummer te maken waarin de service in de picture staat.

Mocht je iets jonger zijn, dan zul je ze waarschijnlijk niet kennen. Maar in de jaren negentig hadden ze een heerlijke zwijmelhit met I Swear. Zeker dat ik op heel wat kinderdisco’s heb lopen schuifelen met mijn klasgenootjes op dat nummer. Maar in dit geval gaat het dus om de Xbox Game Pass, waarbij je dus voor een prijs een lading aan games kunt krijgen. In de Verenigde Staten gaat het geheel nog iets verder. Daar is het namelijk mogelijk om via een abonnementsservice de Xbox Series X of S met de Xbox Game Pass te halen, om zo zonder een groot bedrag te betalen gelijk te kunnen gamen. Dat is dus iets anders dan de Nintendo Switch OLED, waar je ouderwets voor moet lappen.

Investering

Over die Nintendo Switch OLED gesproken, die gaat waarschijnlijk iets meer dan het normale model kosten. In Nederland worden nooit echt adviesprijzen gegeven, maar in de Verenigde Staten gaat hij 350 dollar kosten. Dat is iets meer dan het huidige model. Binnenkort krijgen we een prijs voor die spelcomputer.

Vakantiedeal: Nintendo Switch Lite met flinke korting te scoren

Reageer op artikel:
Xbox steelt momentum nieuwe Nintendo Switch met prachtig nummer
Sluiten