Xbox Series X: maak een einde aan irritante opslag-problemen

Games Jelle van Es 15 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Mocht het je gelukt zijn om een Xbox Series X te scoren, dan is de kans groot dat je nu al losgaat met heel veel toffe games. En met de Xbox Game Pass is het makkelijk om een nieuwe game binnen te halen. Als je echter te veel losgaat, dan zul je merken dat de harde schijf snel volloopt.

Ten op zichte van de PlayStation 5 heeft de Xbox Series X het nadeel dat hij geen Wifi 6 ondersteunt. Hoewel het downloaden sneller gaat dan bij de Xbox One, is het vervelend als je een game moet verwijderen en later weer wil downloaden. Het duurt dan gewoonweg een tijdje. Wat dat betreft is het in sommige gevallen beter om een harde schijf aan je spelcomputer te hangen. Op die manier heb je meer ruimte en mogelijkheden. Dit zijn een paar goede opties.

Xbox Series X opslagproblemen verholpen

Seagate Storage Expansion Card

De beste optie die we je kunnen aanraden is de Seagate Storage Expansion Card. Met een prijs van 239 euro is het niet de goedkoopste optie, maar wel één die je vele voordelen geeft. Je plaatst hem in het speciale slot van de Xbox Series X en het maakt dan eigenlijk niet uit of je je games op deze uitbreiding plaatst of op de harde schijf van de spelcomputer zelf. De prestaties zijn hetzelfde. Zo kun je nog altijd genieten van supersnelle laadtijden zoals je die gewend bent.

Scoor hem hier

Seagate Storage Expansion Card
Seagate Storage Expansion Card (Afbeelding: Seagate)

WD_Black 2TB

De Seagate Storage Expansion Card is wat mij betreft de beste keuze voor de Xbox Series X. Maar daar betaal je dan wel voor. Wil je gewoon wat ruimte overhouden voor je oudere games of de titels die bijvoorbeeld veel door je kinderen gespeeld worden? Dan kun je voor een derde van de prijs deze WD_Black scoren. Bovendien krijg je dan 2 TB opslag. Het is overigens wel een HDD. Dat betekent dat je wel gaat merken dat de laadtijden van de games een stuk langer duren dan dat je wellicht gewend bent geraakt. Het is dan ook vooral handig om je oude Xbox One en Xbox 360 games er op te bewaren. Xbox Series X-games draait hij namelijk niet.

Scoor hem hier

WD_Black
WD_Black (Afbeelding: Western Digital)

Samsung T5 SSD

Ook de Samsung T5 SSD is een harde schijf die vooral bedoeld is om je oude Xbox One en Xbox 360-games te spelen. Wanneer je Xbox Series X-games wilt opslaan op je harde schijf, dan is de Expansion Card de enige optie. Maar als je nog regelmatig dat soort games speelt, dan is dit alternatief van Samsung een zeer goede. Doordat hij gebruik maakt van een SSD-opslag zul je merken dat de laadtijden bij games een stuk sneller zijn. Niet zo snel als wanneer je de game op de standaard harde schijf van de Series X hebt staan en ook bepaalde visuele upgrades worden niet ondersteund op deze manier, maar voor je archief is het echt top.

Scoor hem hier

Samsung T5 SSD
Samsung T5 SSD (Afbeelding: Samsung)

Xbox Series X in 2022: 5 topgames om naar uit te kijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen