Xbox gaat binnenkort opnames verwijderen, maar wees gerust want je kan ze nog redden

Tech Lucas van de Wetering 26 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Xbox gaat oude opnames die zijn opgeslagen op de cloud verwijderen. Maar dit is hoe je ze toch nog kan bewaren.

Xbox is gamers al sinds september aan het waarschuwen dat ze oude opnames op je cloud gingen verwijderen. Spelers hadden negentig dagen om back-ups te maken van video’s en foto’s die ze graag wilden bewaren op hun game-console.

Maar negentig dagen later, in januari, is er uiteindelijk niks gebeurd. Alle opnames stonden gewoon nog op de cloud van gamers. Pas in april kregen mensen berichten dat het nu echt bijna werd verwijderd. En de dag van verwijdering wordt 30 mei. Maar je kan al je opnames nog steeds redden, en dit is hoe je dat doet.

Maak back-ups van je Xbox-opnames

Je hebt dus nog iets meer dan een maandje voordat Xbox gaat beginnen met het verwijderen van opnames. Je kan je opnames overzetten op je Xbox zelf of op een externe harde schijf. Op dit moment kan je opnames die verwijderd zijn, weer opnieuw uploaden op het Xbox-netwerk.

Maar het is onzeker of dit ook mogelijk gaat zijn wanneer video’s geforceerd verwijderd worden door Xbox zelf, in plaats van door eigen keuze.

Diablo IV komt met deze andere topgames naar Xbox Game Pass
(Afbeelding: Eugene Chystiakov)

Zo maak je back-ups

Er is eigenlijk geen verschil tussen een back-up maken naar een externe harde schijf of naar OneDrive. Wel is het bij een harde schijf-back-up belangrijk dat je het overzetten goed in de gaten houdt, al helemaal als je veel content hebt om over te zetten. Als je het overzet naar een harde schijf is het belangrijk dat hij geformatteerd is voor je Xbox, en er natuurlijk mee verbonden is. Volg daarna deze stappen:

  1. Zorg dat je console aan is en druk op de Xbox-knop op je controller
  2. Ga naar Vastleggen & delen / Capture & share
  3. Selecteer Recente opnames / recent captures > Alles weergeven / Show all
  4. Selecteer beheren / Manage, dit ziet eruit als een koffertje
  5. Om alle opnames over te zetten, druk op Alles selecteren / Select all
  6. Alles geselecteerd wat je wil overzetten? Druk je op kopiëren / copy naar harde schijf. Als je alles op OneDrive wil zetten druk je op Back-up naar OneDrive.
  7. En klaar is kees. Je kan de opnames bekijken via de Xbox Media Player-app.

Een back-up maken vanaf je laptop kan ook, daarvoor open je de Xbox Game Bar. Druk daarna op mijn opnames, bij de map-pictogram kan je dan back-ups maken van je opnames. Iets simpeler dus. Als je graag je opnames wil bewaren heb je nog tot 30 mei op de back-ups te maken. Als je dit niet doet worden ze automatisch verwijderd.

Threads beschermt gebruikers met functie waar X een voorbeeld aan kan nemen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen