De James Bond-film die we graag willen zien, maar nooit krijgen

Films & Series Rik Claessen 27 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Henry Cavill en Margot Robbie schitteren in een gloednieuwe trailer van James Bond. Helaas is er wel iets mis: hij is gemaakt door AI.

Nog niet al te lang geleden heeft hij een aantal mega grote rollen neergelegd. Van Superman tot Geralt of Rivia in de Netflix serie van The Witcher. En nu zien we deze topacteur een andere iconische rol bekleden. Henry Cavill is de nieuwe James Bond.

Dat kregen we te zien in een gloednieuwe trailer voor de film Bond 26. Cavill als James Bond is al feestje op zich, maar we zien ook nog eens een ontzettend interessante omgeving voor deze Bond-film: de Tweede Wereldoorlog. En wie mag de Bond-girl dan wel niet zijn? Niemand minder dan Margot Robbie. Het enige nadeel? De trailer is nep.

Waarom we juist deze James Bond wilden zien

Helaas is deze trailer een gevalletje van te mooi om waar te zijn. De maker van de trailer, KHStudio, zegt dat de trailer puur voor artistieke en entertainmentdoeleinden is gemaakt. Toch wist deze neppe James Bond-film aardig wat enthousiasme op te rakelen bij fans. Veel van hen zouden niemand liever dan Henry Cavill als de volgende James Bond zien.

De trailer komt wat dat betreft net iets te laat. Een poos terug kondigde de huidige James Bond-acteur Daniel Craig aan te stoppen. Zijn opvolger lijkt al gevonden: Aaron Taylor-Johnson die we ook in films als Bullet Train zagen schitteren. Een goede keuze, maar wat als het Cavill was geweest? We hebben gezien dat Cavill de rol van ‘geheim agent’ prima kan spelen. Van Mission Impossible: Fallout tot aan The Man from U.N.C.L.E, Cavill straalde in zijn rollen als Bond-achtig figuur.

Sowieso laat de trailer een ander interessant aspect zien. Alle Bond-films zijn tot nu toe erg modern geweest. Ook de oude films speelden zich in het heden af. Dat maakt een James Bond in de Tweede Wereldoorlog des te interessanter. De geheime dienst was van levensbelang voor het winnen van de oorlog tegen de Duitsers. En Margot Robbie als Bond-girl? Het is een wonder dat we dat nog nooit hebben gezien.

Steeds meer trailers gemaakt door AI

De trailer voor Bond 26 is gemaakt met behulp van Adobe Premiere, After Effects, Photoshop, Adobe Audition, and Mocha Pro. Indrukwekkend montagewerk waarbij AI ook een grote rol speelde. De laatste tijd duiken er steeds meer van dit soort trailers op.

Zo zagen we een tijdje terug bijvoorbeeld een mogelijke live-action trailer voor een verfilming van Dragon Ball. De trailers mogen dan wel nep zijn, net als in het geval van James Bond weten de AI-beelden veel los te maken bij fans. Het toont ons een ‘wat als’-scenario. Het opent een debat over welke kant onze favoriete films en series op kunnen of zelfs moeten gaan.

De James Bond-film die we graag willen zien, maar nooit krijgen
Henry Cavill in Mission Impossible: Fallout (afbeelding: Paramount Pictures)

Toch is het wel verstandig om even kritisch te blijven kijken. Voor je het weet ben je net als wij ontzettend enthousiast voor een nieuwe James Bond-film, om er vervolgens achter te komen dat het een trailer is die gemaakt is door AI. Happens to the best of us.

Smullen van een iconische filmheld: 25 films van zestig jaar James Bond op tv

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen