Xiaomi komt met zijn eigen iPhone 14 Pro (en hij is een stuk goedkoper)

Smartphones Mark Hofman 13 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

De Chinese smartphonemarkt heeft er twee gloednieuwe vlaggenschepen bij: de Xiaomi 13 en Xiaomi 13 Pro. Twee modellen die gewapend zijn met indrukwekkende specs, pittige camerasystemen en een ontwerp dat ons iets te bekend voorkomt. Is dit een Android of stiekem toch de iPhone 14 Pro?

Creativiteit is al jaren ver te zoeken op de smartphonemarkt. Op de opvouwbare telefoons na zien de toestellen er, anno 2022, praktisch allemaal hetzelfde uit. Simpel gezegd: grote schermen in een vierkante behuizing met een veel te groot camerablok op de achterkant. Maar dat het nog veel erger kan, laat Xiaomi zien met zijn gloednieuwe vlaggenschip.

Vlaggenschip Xiaomi is goedkope iPhone 14 Pro

Hoewel smartphones anno 2022 nog weinig van elkaar verschillen qua ontwerp, is een iPhone 14 Pro makkelijk van een Android-telefoon te onderscheiden. Meestal, dan. Xiaomi heeft twee nieuwe vlaggenschepen geïntroduceerd voor de Chinese markt die ons, op z’n zachts gezegd, vrij bekend voorkomen.

De achterkant van de Xiaomi 13 (Pro) geeft het weg dat het niet om een echte iPhone 14 Pro gaat, maar de rest van het toestel komt angstig dicht in de buurt. Het platte beeldscherm, de strepen voor de antenne, de plaats van de laadpoort en speakers komen allemaal overeen. Wie de foto’s voor het eerst ziet, herkent de overeenkomsten direct.

Xiaomi, iPhone 14 Pro, Apple, Android, iOS
Komt het bekend voor? (Afbeelding: Xiaomi)

Nu is het niet zo dat Apple met zijn iPhone 14 Pro een uniek ontwerp hanteert, maar het is wel duidelijk waar Xiaomi de inspiratie vandaan haalt. Android-gebruikers die het ontwerp van een iPhone mooi vinden, kunnen er dus voor een zacht prijsje van genieten. Én van het Android-besturingssysteem, natuurlijk.

Xiaomi, iPhone 14 Pro, Apple, Android, iOS
Toch wel anders (Afbeelding: Xiaomi)

Android vs iOS

De discussie rond Android en iOS zal dankzij de Xiaomi 13 Pro waarschijnlijk weer losbarsten. Dat begrijpen we bij WANT overigens maar al te goed, want het blijft een interessante.

Het is dan ook niet voor niets dat de meest recente aflevering van Freakin’ Nerds, de podcast van onze redactie, zich volledig richt op het onderwerp. Je kunt hem hieronder beluisteren:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen