Xiaomi Redmi Pad: waarom de goedkope tablet de moeite waard is

Tablets, Laptops & Computers Maarten Verkoren 6 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Voor wie een betaalbare tablet wil maar geen concessies wil doen op het gebied van performance, is de Xiaomi Redmi Pad een veelbelovende optie. WANT-redacteur Maarten Verkoren probeerde hem uit. 

Persoonlijk ben ik geen tablet-gebruiker, want ik doe alles op mijn MacBook en smartphone. Mijn vriendin zweert echter bij haar iPad. Bij mijn kinderen is het beeld gemixt. Twee zoons doen het net als ik met een laptop, maar mijn oudste en jongste kinderen zijn juist weer grote tablet-liefhebbers. Voor kinderen wil je een betaalbare tablet die het liefst ook tegen een stootje kan, een goede batterij heeft en goed presteert bij video streamen en gamen. 

Dit is de Redmi Pad van Xiaomi

De Redmi Pad van Xiaomi is er in verschillende opties en kleuren. Allemaal hebben ze een batterij van 8,000mAh en een scherm met een maximale verversingsratio van 90Hz. Een goed teken. Het valt direct op dat de buitenkant van de tablet is uitgevoerd in aluminium die satijnzacht aanvoelt en niet snel vingerafdrukken en vetvlekken toont.

De tablet is gelukkig te dik noch te zwaar en ligt gewoon lekker in de hand. De Redmi Pad is mooi van formaat, de zwarte rand is precies goed en voelt meer premium aan dan je zou verwachten voor zijn prijs. 

Batterij en camera

De batterij van deze Xiaomi gaat lang mee, ik kan er de hele dag mee internetten en video’s afspelen zonder dat hij opgeladen hoeft te worden. Als hij dan uiteindelijk toch leeg is, laadt hij redelijk snel op. Gemiddeld voor een tablet, zou ik zeggen. Ongeveer 2,5 uur voor een volle lading en een half uur voor 25 procent.

De camera’s van 8MP presteren niet beter of slechter dan de meeste tablets, met als opvallend extraatje de mogelijkheid om ultra-breed te filmen met de camera aan de voorzijde, ook tijdens videogesprekken. 

Deze middensegment tablet is een absolute aanrader
Een verversingsratio van 90Hz is uitzonderlijk goed voor deze prijsklasse (Afbeelding: Xiaomi)

Goed scherm en snel genoeg

Het scherm geeft mooi beeld en met haar snelle verversingsratio is het prettig films kijken. De speakers produceren een prima geluid, dus je kunt de Redmi Pad met een gerust hart gebruiken voor al je video-toepassingen. Eerlijk is eerlijk, ook ik als niet-tabletgebruiker voelde de aantrekkingskracht van het series bingen op deze tablet. 

De processor moet snel genoeg zijn om het switchen tussen en het gebruiken van apps comfortabel te maken. De Xiaomi Redmi Pad laat me rap schakelen tussen apps en ook nieuwe programma’s opstarten gaat snel genoeg. De prestaties van de Redmi Pad zijn zeer goed te noemen voor deze prijsklasse.

Xiaomi Redmi Pad: ideale middenklasse tablet?

Wil je een solide middenklasse tablet waar je goed en lang op kunt gamen en video streamen, dan zit je zeker goed bij Xiaomi. Om zeker te zijn dat je tablet lang meegaat en mooi blijft, raad ik aan om er een hoesje omheen te doen. Ik bestelde er een van het merk Case2go. Deze was zeer betaalbaar en bevalt goed. 

De Xiaomi Redmi Pad is te koop vanaf €299 bij verschillende webshops. Bij o.a. bol.com en case2go.nl zijn verschillende hoesjes te koop, in prijzen variërend van 14,95 tot 17,95. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen