Xiaomi onthult smartphone met revolutionair scherm en zonder poorten

Xiaomi heeft wederom een concept voor een smartphone gepresenteerd, zoals het Chinese bedrijf dat vaker deed in het verleden. In dit geval gaat het om een smartphone met een speciaal beeldscherm, dat omschreven wordt als een quad-curved waterfall display.

De nieuwe conceptsmartphone van Xiaomi beschikt over een scherm dat over de randen doorloopt. Niet alleen aan de linker- en rechterkant, maar dit keer dus ook aan de boven- en onderkant. Daardoor is er geen ruimte meer voor knoppen en poorten, aangezien die tradtioneel op de randen geplaatst worden. Het is de bedoeling dat de telefoon een “port-free unibody design” krijgt.

Xiaomi presenteer bijzonder beeldscherm

Hoe zit dat dan precies met de hoeken? Nou, afgaande op het promotiemateriaal lijkt het erop dat de hoeken kaal blijven en dus geen scherminformatie presenteren. Dat ziet er toch wat minder mooi uit, maar voor de rest oogt het toestel futuristisch.

De Xiaomi-telefoon wordt gepresenteerd middels digitale beelden. Het is niet zo dat er nu foto’s beschikbaar zijn waarop we het toestel goed kunnen bekijken. Dat betekent niet dat de telefoon zonder naam niet bestaat. Vertegenwoordigers hebben bevestigd dat de telefoon er echt is en dat ze hem al gebruikt hebben.

Baanbrekend

Daarnaast wil de fabrikant graag duidelijk maken dat het scherm heel bijzonder is. Dit is namelijk het resultaat van “ontelbaar veel doorbraken op het gebied van het buigen van glas en lamineertechnologie”. Ook kwamen er 46 “baanbrekende patenten” aan te pas. Dat klinkt heel leuk allemaal, maar het zou tof zijn als we hem dan ook daadwerkelijk kunnen vasthouden.

Xiaomi is niet vies van experimentele technologie. Eerder dit jaar presenteerde het bedrijf namelijk Mi Air Charge: dat is een draadloze oplader voor smartphones, waar geen kabels of matten aan te pas komen. Ook introduceerde het bedrijf eerder al de Mi Alpha. Dat is dan weer een smartphone met een scherm om het toestel heen gewikkeld. Dat toestel kwam nooit uit op de markt en het is nog maar de vraag of de watervaltelefoon dat wel doet.

Xiaomi

Reageer op artikel:
Xiaomi onthult smartphone met revolutionair scherm en zonder poorten
Sluiten