Yamaha komt met een bizar krachtige elektrische fiets

Elektrische fietsen Sam Dille 28 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Yamaha gaat binnenkort een superdikke elektrische fiets onthullen. De concept e-bike combineert alle voordelen van verschillende e-bike modellen. En het beste: de fiets is enorm krachtig.

De concept-fiets wordt voor nu Y-01W AWD genoemd. De elektrische fiets is ideaal voor avonturiers en mensen die graag over onverharde paden rijden. Dit is slechts een conceptmodel. Dat betekent dat we niets weten over of en wanneer het voertuig op de markt verschijnt. Hopelijk brengt Yamaha daar binnenkort meer duidelijkheid over.

Een elektrische fiets met vierwielaandrijving

Het achterwiel van de e-bike wordt aangedreven door een typische middenmotor. Maar de toevoeging van een extra motor aan de voorkant van de e-bike zorgt voor vierwielaandrijving. Om genoeg power te hebben voor twee motoren, lijkt Yamaha de fiets ook te hebben uitgerust met een tweede batterij.

Het antwoord lijkt te liggen in het offroad rijden. Vierwielaandrijving zorgt namelijk voor meer kracht en stabiliteit op de weg. Dat komt ook terug in het ontwerp van de elektrische fiets, maar dan natuurlijk twee wielen.

Nieuwe elektrische fiets van Yamaha
De toffe nieuwe e-bike (Afbeelding: Yamaha)

De Y-01W AWD lijkt een mix te zijn van verschillende soorten fietsen: een mountainbike, een forensenfiets en een racefiets. Hij ziet er uniek uit en heeft elementen die je niet vaak op één e-bike ziet.

Yamaha is op dreef

De fabrikant staat op het punt om een tweede conceptmodel te introduceren dat bekend staat als de Yamaha Y-00Z MTB. Deze elektrische fiets houdt vast aan de oude vertrouwde enkele motor, maar met een nieuwe middenaandrijving en stuurbekrachtiging.

Yamaha beschrijft de fiets als een showcase van wat er allemaal mogelijk is met eMTB-technologie. De elektrische fiets heeft een speciale opstelling voor de motor en een elektrisch stuurbekrachtigingssysteem. Dit zorgt ervoor dat de fiets zowel op de weg als offroad heel stabiel is.

Yamaha gaat binnenkort beide elektrische fietsen presenteren op de Japan Mobility Show 2023. Daar zal het bedrijf ook andere bizarre ontwerpen laten zien, zoals een elektrische motorfiets die zelf evenwicht kan houden.

Met deze tips bereid je je elektrische fiets optimaal voor op de winter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen