YouTube bestaat 15 jaar: dit zijn de 10 meest bekeken video’s ooit

Je hebt het vast al gemerkt, maar YouTube bestaat in 2020 maar liefst 15 jaar. Sterker nog: het videoplatform viert deze maand zijn verjaardag.

Om dit te vieren, en voor de nodige portie nostalgie, vind je hieronder de 10 meest bekeken YouTube-video’s. Wellicht zit je favoriet er tussen. De top 10 laat zien dat YouTube zijn populariteit niet alleen verdient aan het toenemende aantal vlogs en geinige- of informatieve video’s. Muziekvideo’s scoren op dit moment het beste, zo blijkt uit de onderstaande video’s met miljarden views.

10. Katy Perry – Roar (3.04 miljard views)

De muziekvideo van Katy Perry’s Roar verscheen 5 september 2013 op YouTube. Hij staat nog net in de top 10 als de op een na oudste video uit dit lijstje. In de video zie je de zangeres in verschillende jungle-outfits waar Carol Baskin gegarandeerd jaloers op zou zijn.

9. Maroon 5 – Sugar (3.15 miljard views)

Ondanks dat Maroon 5 in Nederland misschien nooit ongekend populair is geworden, heeft het wel een van de best bekeken video’s op YouTube. De videoclip van Sugar werd in 2015 op YouTube gezet en eerlijk is eerlijk; hij kijkt lekker weg. De video die doet denken aan de romantische comedy ‘Wedding crashers’ werd meer dan 3.1 miljard keer bekeken. Dat de videoclip sterke overeenkomsten heeft met deze film kan trouwens te maken hebben met het feit dat de regisseur van de clip ook Wedding crashers regisseerde.

8. Justin Bieber – Sorry (3.26 miljard views)

Het zal je vast niet verbazen dat er een video van Justin Bieber in het lijstje van de meest bekeken YouTube video’s staat. In de video is Bieber zelf niet te zien maar kun je iets meer dan drie minuten genieten van een strakke choreografie en veel kekke Adidas outfits.

7. YouTube klassieker: PSY – Gangnam Style (3.56 miljard views)

De videoclip van Gangnam Style is de oudste video in dit lijstje. Hij werd in 2012 op YouTube gezet en zit sindsdien waarschijnlijk (ongewenst) in je geheugen gegrift. Als de video toch niet helemaal is blijven hangen vraag dan een willekeurige voorbijganger om te helpen je geheugen op te frissen. Hoe? Daar dat vreemde paardrij-dansje even voor je te doen. Psy werd met Gangnam Style een waar icoon op YouTube. De hele wereld zong zijn liedje mee en danste zijn dansje zonder

6. Mark Ronson – Uptown Funk ft. Bruno Mars (3.8 miljard views)

Uptown Funk is niet de meest recente video uit dit lijstje, maar is vandaag de dag nog steeds een populair. Het kan dus zo zijn dat hij komend jaar niet omlaag gaat in de ranking maar juist omhoog. Deze video werd in november 2014 geupload op YouTube. Het nummer en de clip hebben een stevige 90’s feel. Wist je trouwens dat er ook een Nigeriaanse versie van deze clip op YouTube te vinden is? Check hem hier. Hij is briljant.

5. Masha and The Bear – Recipe for Disaster (4.25 miljard views)

Masha and The Bear is een Russisch televisieprogramma voor kinderen. Recipe for Distaster is daar een aflevering van. Deze video als enige in de top 10 meest bekeken YouTube video’s geen muziek-video. Niet alleen in Rusland is het programma populair, maar ook daarbuiten trekt het veel (jonge) kijkers. Voor de lezers met jonge kinderen is Masha and The Bear waarschijnlijk niet nieuw aangezien niet alleen deze aflevering, maar ook veel andere afleveringen uitzonderlijk veel views hebben.

4. Wiz Khalifa – See you Again ft. Charlie Puth (4.47 miljard views)

De naam van het nummer zegt genoeg: deze video is again, en again, en again, en again bekeken. Bijna 4.5 miljard keer. Het nummer See you Again van Wiz Khalifa en Charlie Puth kreeg een boost doordat hij de soundtrack is van de film Furious 7 – een film die je wellicht ook again, en again, en again hebt bekeken.

3. YouTube en Spotify knaller: Ed Sheeran – Shape of You (4.69 miljard views)

Ed Sheeran’s Shape of You is het meest gestreamde nummer op YouTube en verdient ook een plek in de top 10 meest bekeken video’s op YouTube. De video werd in 2017 op het videoplatform gezet en kreeg in de afgelopen drie jaar bizar veel views. En bij die views kun je eigenlijk ook de ruim 800 miljard optellen die de video met alleen lyrics kreeg. En wist je trouwens dat Ed Sheeran dit nummer eigenlijk voor Rihanna schreef? Dan had deYouTube- video er vast heel anders uit gezien.

2. Een YouTube favoriet: Pinkfong – Baby Shark Dance (5.2 miljard views)

Kind of geen kind; vrijwel iedereen heeft Baby Shark Dance wel eens gehoord of het dansje gedanst. Het liedje gaat over een baby haai, maar ook over een moeder haai en de rest van de familie. Dit catchy deuntje blijft uren lang, nee, dagen lang in je hoofd zitten. Het liedje werd geproduceerd door de Koreaanse producer Pinkfong en is de meest recente video in dit lijstje. Zijn nummer twee positie is dan ook een hele prestatie. Al spelen kids deze video toch zeker 5 keer achter elkaar af, dus zo loopt dat aantal views wel lekker op.

1. De allergrootste YouTube topper: Luis Fonsi – Despacito ft. Daddy Yankee (6.69 miljard views)

De meest bekeken video op YouTube is geen Engelstalige video. Het is de Spaanstalige knalhit die iedere iedere bar en kroeg laat opleven: Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee. De video had meer dan een miljard views in slechts 97 dagen. Dat was een primeur. Daarnaast werd het ook de eerste video met meer dan 4, 5 en 6 miljard views. Klik hieronder op de video om hem nóg een view meer te geven.

Reageer op artikel:
YouTube bestaat 15 jaar: dit zijn de 10 meest bekeken video’s ooit
Sluiten