Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 10 mei 2021

YouTube adviseert: deze openingszinnen werken het allerbeste!

YouTube doet een boekje open over de mensen die vaak video’s publiceren op het platform. Uit de data komen bijzondere gegevens naar voren. Zo weten we nu welke intro’s het meest populair zijn op het populaire platform. De openingszinnen kunnen vaak de toon zetten voor de rest van de video.

Tijdens de opleiding Journalistiek leer je hoe belangrijk het is een goede lead te schrijven, omdat je daarmee de aandacht van de lezer kunt vastpakken (of verliezen). Na het lezen van de eerste paar worden kan iemand besluiten (niet meer) verder te lezen. Echter, bij video’s werkt dat natuurlijk net een beetje anders.

YouTube deelt interessante data

De grootste videostreamingdienst van dit moment, YouTube, heeft ontzettend veel vlogs en andere persoonlijke video’s. De meeste mensen gebruiken precies dezelfde woorden om zo’n video te openen. Dat blijkt uit gegevens die het platform gedeeld heeft. De meest gebruikte openingszin is: “Hey guys”.

Hey Guys Youtube
De opener “Hey Guys” is populair op YouTube (Afbeelding: YouTube)

Dat blijkt uit een onderzoek dat gedaan is over video’s die in 2020 gepubliceerd zijn. 36 procent van de video’s werden geopend met die twee worden. De dienst keek hiervoor naar ongeveer een miljoen video’s, die tenminste 20.000 views hadden. Ook moest het kanaal tenminste 20.000 abonnees op de teller hebben staan.

Hey guys!

Het onderzoeksteam keek ook naar de captions (ondertiteling) die toegevoegd waren aan die video’s. Dat waren zowel geautomatiseerde als handmatige toegevoegde captions. Daaruit bleek dus dat “Hey guys!” ontzettend populair was. In een blogpost laat YouTube zien wat er nog meer uit de gegevens naar voren kwam.

Openingszin YouTube
De verschillen per categorie (Afbeelding: YouTube)

Andere populaire openingszinnen (of eigenlijk: woorden) zijn “Good morning”. Die opening geniet de laatste tijd iets meer populariteit. “Hi everyone” is een opening die langzaamaan in de vergetelheid raakt. “Hey guys” is minder populair in andere genres. Zo openen veel fitnesskanalen op YouTube vaak met de woorden “What’s up”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

YouTube

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
YouTube adviseert: deze openingszinnen werken het allerbeste!
Sluiten