Nintendo Switch games: 5 toppers onder de 30 euro

Games Jelle van Es 10 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

De spelcomputer van Nintendo is momenteel weer eens niet aan te slepen, waardoor de prijzen flink omhoog zijn gegaan. Gelukkig kun je daar een beetje op besparen wanneer je slim Nintendo Switch games koopt.

Het grote nadeel van de meeste Nintendo Switch games is dat ze nogal prijzig zijn. Vooral de games van Nintendo zelf zijn bijna nooit in de aanbieding. Maar als je iets verder kijkt dan je neus lang is, dan zijn er alsnog toffe opties. Dit zijn daarbij vijf titels die momenteel voor minder dan dertig euro te koop zijn.

Nintendo Switch games onder de 30 euro

1. Minecraft

Minecraft is op zo’n beetje elk platform te spelen, maar als je het hebt over Nintendo Switch games, dan kun je deze zeker noemen. De versie op de Switch heeft namelijk een toffe bonus: je kunt aan de slag met een speciale Mario-wereld. Dat geeft toch een ietwat ander gevoel dan dat je gewend bent van de game en laat je je eigen Mario-levels bouwen. Hoe tof is dat? Zeker wanner je wat jeugdige gamers in huis hebt, is dit een slimme aanschaf, aangezien kinderen hier vele uren mee losgaan. Ideaal dus ook wanneer je straks op vakantie gaat.

Scoor hem hier

Nintendo Switch games
Mario Minecraft (Afbeelding: Mojang)

2. FIFA 21

Eerlijk is eerlijk, wanneer het op Nintendo Switch games gaat die ook op andere platformen uitkomen, dan is de Switch-versie vaak niet het meest krachtige. Dat geldt ook voor FIFA 21. De game mist bepaalde features die wel in de console versie zijn te vinden en is vooral een roster-update ten op zichte van het voorgaande jaar. Daar tegenover staat dan wel weer dat je met deze game de beste handheld-versie van de populaire voetbalgame hebt en hem dus perfect mee kan nemen op vakantie.

Scoor hem hier

FIFA 21 FIFA 22
FIFA 21 (Afbeelding: Electronic Arts)

3. Mario + Rabbids Kingdom Battle

Mario + Rabbids Kingdom Battle is één van de oudere Nintendo Switch games uit dit lijstje, maar qua kwaliteit misschien wel de beste. Het is een rare mix tussen de wereld van Mario, Rabbids en XCOM-gameplay. Mario en zijn vrienden moeten het in turn-based gevechten opnemen tegen verschillende vijanden. Daarbij moet je goed dekking zoeken en begrijpen wat jouw speciale aanvallen zijn. Er zit veel diepgang en tactiek in, terwijl de game tegelijkertijd heerlijk kleurrijk is. Een absolute aanrader!

Scoor hem hier

Mario + Rabbids Kingdom Battle
Mario + Rabbids Kingdom Battle (Afbeelding: Ubisoft)

4. Rayman Legends

Sowieso is Ubisoft vaak wel goed met het scherp prijzen van de verschillende Nintendo Switch games in hun catalogus. Ook Rayman Legends is een titel die voor een paar tientjes te koop is en wat mij betreft zeer de moeite waard is. Het is een heerlijke vrolijke en tegelijkertijd pittige platformgame. Deze kun je uiteraard in je eentje spelen, maar het is ook mogelijk om er met vier vrienden tegelijkertijd mee los te gaan. En dat dus voor een lekkere scherpe prijs. Win-win wat ons betreft.

Scoor hem hier

Rayman Legends
Rayman Legends (Afbeelding: Ubisoft)

5. Sonic Mania Plus

De laatste game in dit rijtje met scherp geprijsde Nintendo Switch games is een heerlijke nostalgische titel. Sonic Mania Plus neemt je mee naar de hoogtijdagen van de Sega Megadrive en schotelt je heerlijke snel en klassieke gameplay voor. Deze keer kun je spelen met Sonic, Tails en Knuckles in een grote hoeveelheid levels die uitstekend nostalgisch aanvoelen. En ook de muziek van de game neemt je mee naar de tijd van weleer. Een game die perfect is op het grote scherm of in de handheldmodus.

Scoor hem hier

Sonic Mania Plus
Sonic Mania Plus (Afbeelding: Sega)

Is geen budget geen probleem voor jou? Dan kun je hier een blik werpen op de beste Nintendo Switch games van dit moment.

Nintendo Switch: de 5 beste games van het moment (April 2021)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen