Zeeuwse Statenleden met Windows-tablet: ‘hadden we maar iPads’

Apple Koen van Tongeren 29 jun 2012
Leestijd: 1 minuut

Het liep de spuigaten bij de Provinciale Staten van Zeeland. De Statenleden werden bedolven onder de hoeveelheid papier die voor iedere vergadering meegesleept moest worden. Daarom werd besloten om een proef te doen met tablets, maar in plaats van direct een stapel iPads te kopen werd de IT-afdeling om advies gevraagd. Die wilde alleen maar Windows ondersteunen, dus werd besloten om Windows 7-tablets te kopen. Alleen de fractie van de Christen Unie was eigenwijs en koos voor de verboden vrucht; de iPad.

Drie maanden na de start van de pilot ging Omroep Zeeland deze week langs bij het Provinciehuis om de vorderingen te verslaan. Wat blijkt? Het complete Provinciaal bestuur is zeer ontevreden. Nou ja, het hele bestuur… Bij één fractie zijn ze razend enthousiast over hun tablets; de Christen Unie.

Bestuurders van CDA en PvdA klagen steen en been over de Windows 7-tablets. Het delen en aanpassen van vergaderstukken wil maar niet lukken. Daarnaast houden de tablets het niet eens een vergaderdag vol op één acculading.

Dat het ook anders kan weten de bestuurders wel. Ze hoeven maar te kijken naar hun collega’s van de Christen Unie. Hun iPads hebben betere accu’s en alles wat een provinciaal bestuurder wil kunnen doen blijkt te kunnen met iOS-apps van Apple of anderen.

Een definitieve mislukking willen ze het bij de Provincie nog niet noemen. Drie dappere Statenleden gaan binnenkort een proef doen met Windows 8 op hun tablet en er komen extra stekkerblokken in de Statenzaal. Volgens Ron de Kort van de PvdA is het daarom nog niet uitgesloten dat de Windows-tablet een dure miskoop worden.

Ik hoop […] dat we daarmee het niveau van […] Apple kunnen bereiken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen