Verhouding Mac-/ PC-verkopen op niveau jaren ’90

Apple Koen van Tongeren 6 jul 2012
Leestijd: 1 minuut

Voor elke Mac die in 2011 verkocht werd gingen ongeveer twintig Windows PC’s over de toonbank, dat schrijft analist en blogger Horace Dediu op zijn site Asymco. Nu klinkt dit misschien als slecht nieuws voor Apple, maar het tegendeel is waar: sinds de jaren ’90 zijn de verkoopcijfers elkaar niet meer zo dicht genaderd.

In 2004 was de ratio nog 60 PC’s voor elke Mac. Daarna heeft Apple een inhaalslag gemaakt. Dedui denkt dat de iBook en later de MacBook, MacBook Pro en MacBook Air hier de oorzaak van waren. Ze onderscheidden zich van andere laptops door hun uiterlijk en draagbaarheid. Met de komst van de iPhone en de iPad maakten meer PC-gebruikers kennis met Apple-producten wat resulteerde in meer Mac-verkopen.
Overigens gaat de analyse alleen uit van Mac’s en niet alle Apple-producten. Als smartphones en tablets ook meegerekend zouden worden loopt de verhouding zelfs terug tot twee Windows producten voor elk Apple-product.

Heb jij je wel eens afgevraagd wat het verschil is tussen PC- en Mac-gebruikers. De website Hunch heeft het even overzichtelijk voor je op een rij gezet

via Froot.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen