Zeromac: een virtuele Mac in de cloud vanaf 2 dollar per dag

Apple rmens 17 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

De wereld van servers verplaatst zich steeds meer naar de cloud. Voor het hosten van een zware website of andere applicatie was vroeger een dedicated (eigen) server vereist. Tegenwoordig worden veel virtuele servers ingezet. Die gebruiken vaak Linux of Windows, maar de nieuwe speler Zeromac wil de Mac in de cloud toegankelijk maken.

Het Amerikaanse bedrijf biedt nu een virtuele Mac in de cloud aan vanaf 2 dollar per dag. Er is geen afname­verplichting en het is ook mogelijk om een Mac voor een uurtje te huren. Om te testen is het eerste uur gratis. Je moet echter wel betalingsinformatie (een credit card) opgeven om te starten.

Een virtuele Mac in de cloud

De tarieven van Zeromac beginnen bij $0,08 per uur voor een standaard-machine. Die heeft een virtuele processor van 3,2GHz, 2GB RAM en 60GB SSD-opslag. Dat is ongeveer $60 (€ 54) per maand of $2 per dag. Er zijn nog drie andere machines te huur waarbij de duurste 6 processors en 12GB RAM heeft. Naast het huidige macOS 10.14 Mojave worden ook macOS 10.12, 10.13 en een bètaversie van macOS 10.15 ondersteund.

Het is niet goedkoop, maar kan best een aantrekkelijke optie zijn als je een paar uur een virtuele Mac nodig hebt. Bijvoorbeeld om je app snel te laten compilen of te testen of deze met een oude of nieuwe macOS-versie werkt.

Zeromac Mac in de cloud
Klik/tap voor groter.

Gehost in de VS

We hebben de dienst getest om te zien hoe het precies werkte. Weet dat Zeromac een Amerikaans bedrijf is en dat de machines in een datacenter in de Verenigde Staten staan. Dit is iets om rekening mee te houden als je de Mac moet bedienen met de grafische interface via VNC. Er is wat ‘lag’ bij het bedienen van de Mac. Onder de motorkap worden virtualisatieoplossingen van VMware gebruikt en was het aanmaken en verwijderen van een virtuele machine zo gedaan. Een prima dienst dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen