Gratis Netflix-concurrent van IMDb komt naar Nederland

Tech Mark Hofman 18 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Vraag jij je wel eens af waar je die ene actrice ook alweer van kant, dan bezoek jij zonder twijfel wel eens IMDb. De website staat voornamelijk bekend om de immense database met informatie over films en series, maar er zit ook een streamingdienst aan gekoppeld. Die is op dit moment alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, maar komt ook naar Nederland. Krijgen we een gratis Netflix-concurrent?

IMDb brengt gratis Netflix-concurrent naar Nederland

IMDb staat bekend om zijn enorme database met informatie over films en series. Het is dan ook zonder twijfel de plek waar jij naartoe gaat als je wilt weten waarom een bepaalde acteur of actrice je zo bekend voorkomt. Althans, dit geldt zonder enige twijfel voor ons op de redactie. Maar wat veel mensen niet weten is dat het platform veel meer te bieden heeft dan informatie. Het is namelijk ook gekoppeld aan een gratis streamingdienst genaamd IMDb TV, die niet te gebruiken is in Nederland. Maar daar komt verandering in.

Later dit jaar verschijnt IMDb TV eindelijk in Europa, dit wordt bekend gemaakt door het bedrijf. Nederland en België behoren tot de landen waar de dienst gaat verschijnen. We kunnen later dit jaar dus aan de haal met de gratis content, die door IMDb zelf als premium beschreven wordt. Wanneer de dienst hier verschijnt kunnen we duizenden films en series verwachten, die we geheel gratis kunnen kijken. Maar uiteraard moeten we daar wel iets voor inleveren. De content is namelijk gevuld met een aantal “reclame-blokken”. Volgens het bedrijf zelf gaat het om “de helft minder reclame” dan bij vergelijkbare diensten, maar het is wel degelijk aanwezig.

IMDB Netflix concurrent gratis Nederland

Het lijkt op het eerste oog wel een prima optie te zijn voor mensen die geen zin hebben om een bepaald bedrag per maand neer te leggen. Netflix en Videoland werken in Nederland bijvoorbeeld top, maar kosten op jaarbasis toch wel wat centen. Met dit alternatief kunnen mensen gewoon nog steeds de content zien die ze willen zien, maar dan wel met een beetje reclame erbij. Een idee dat in de Verenigde Staten al zo’n 34 miljoen gebruikers wist over te halen.

Content op IMDB TV

Het aanbod van IMDb TV staat vol met fantastische films en series, maar is wel een beetje gedateerd. Oftewel: het gaat om iets oudere titels die op dit moment in het aanbod te vinden zijn. Maar met het nieuws dat de gratis streamingdienst naar Nederland komt, komt ook direct het nieuws dat er nieuwe deals zijn gesloten. Zo heeft IMDb de handen ineen geslagen met Warner Bros., Sony Pictures Entertainment en MGM Studios.

Wanneer de dienst precies in Nederland en België gaat verschijnen is op dit moment nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen