Zo block je Kanye West eenvoudig op Spotify

Tech Dennis Mons 28 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Spotify weigert de muziek van Kanye West te verwijderen. Toch kan je in een paar eenvoudige stappen de hiphopartiest volledig blokkeren.

Ye, oftewel Kanye West, heeft zich niet bepaald populair gemaakt de laatste tijd. De 45-jarige Amerikaan heeft de raarste uitspraken gedaan en evenzo merkwaardige tweets de wereld ingesmeten.

Kanye West verbannen op Spotify

Hij droeg bijvoorbeeld een ‘white lives matter’-shirt en zei dat hij naar ‘death con 3’, gericht op Joodse mensen. Dat heeft de man in ieder geval weinig goeds gedaan. West heeft de vruchten moeten plukken van zijn onzinnige gedrag.

Zo stopte Adidas de samenwerking met Kanye West waarbij de zogenoemde Yeezys werden ontwikkeld. Daarnaast heeft Footlocker aangegeven te stoppen met de verkoop van de schoenen. Ook werd zijn wassen beeld uit Madame Tussauds weggehaald op verzoek van bezoekers.

Het is dus een beetje frappant dat Spotify Kanye West niet van de streamingdienst haalt. CEO Daniel Ek heeft echter wel gesteld dat de opmerkingen van West “verschrikkelijk” zijn. Spotify heeft wel regels tegen haatdragende taal, maar stelt dat dit verder niet voorkomt in de muziek van de rapper. “Het is aan zijn label of ze actie willen ondernemen of niet.”

In een paar stappen foetsie

Als jij wel Kanye West van je Spotify wilt mikken, dan is dat zo gepiept. Wellicht is het nodig, want zelfs als je de artiest niet volgt, kan het heel goed zijn dat hij in een Playlist of mix opduikt. In deze drie stappen heb je geen last meer van dit rare figuur.

1). Ga naar de artiestenpagina van Ye op Spotify. 
2). Klik op de drie puntjes naast de volg-knop.

Spotify, Kanye West
Opgeruimd staat netjes. (Afbeelding: Spotify)

3). Kies Speel deze artiest niet opnieuw af.

Spotify, Kanye West
En foetsie! (Afbeelding: Spotify)

En klaar! Al zijn muziek wordt vervolgens ‘grijs’ en dus niet meer afgespeeld. Ook duikt hij niet meer op in mixes die Spotify je aandraagt omdat het algoritme van de dienst Kanye West ook volledig negeert.

Het kan echter zijn dat Kanye West soms nog wel voorbij komt, maar dan alleen als gastartiest bij anderen. Mocht je sowieso iets anders willen gebruiken dan Spotify, dan hebben we hier 5 tips voor je.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen