Zo gebruik je een PS4-controller op de pc

Games Jelle van Es 7 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Als je op de pc wilt gamen, dan is de muis en het toetsenbord de meest voor de hand liggende combinatie. Maar vandaag de dag zijn er ook veel meer games die eigenlijk het best werken met een controller. De pc ondersteunt standaard de Xbox One-controllers, maar als je naast een pc een PlayStation 4 hebt, dan zou je willen dat je PS4-controller ook op de pc werkt. En met een kleine omweg, kan dat gewoon.

Gebruik je PS4-controller op de pc

Om dit voor elkaar te krijgen heb je wel een externe programma nodig. Het gaat om DS4 Windows, welke je hier kunt krijgen. Op de website ga je naar Downloads, vervolgens kies je Main builds of DS4Windows en kies je vervolgens voor latest version. Vervolgens open je de zipfile en kies je bij de folder Extract to a specified folder.

ps4-controller

Vervolgens open je de folder die je hebt aangemaakt en kies je daar DS4Windows. Daarna kies je of je je settings en profielen wilt opslaan in een program folder or Appdata. Dat is even aan jezelf. Daarna moet je even kijken wat voor soort Windows je gebruikt. Gebruik je een Windows-versie van 7 of ouder, dan kies je Stap 2. Als je een modernere Windows hebt, dan kies je voor stap 1.

Ps4-controller

Daarmee heb je dus een driver geïnstalleerd die er voor zorgt dat je pc begrijpt dat je een PS4-controller wilt gebruiken. Vervolgens moet je die controller erbij pakken en bepalen hoe je hem wilt spelen. Gebruik je liever een kabel, dan sluit je die aan zoals je dat ook op de PlayStation 4 zou doen. Als je hem verbonden hebt en de controller aanzet, dan ziet Windows je device en kun je gaan spelen.

PS4-controller

Je kunt ook via Bluetooth spelen. Daarvoor houd je de PlayStation-knop en de Share-knop tegelijkertijd in. Dan begint het licht op de controller te knipperen en open je op je pc je Bluetooth settings. Vervolgens koppel je daar de Wireless Controller en moet je 0000 intoetsen als een pairing code en kun je losgaan.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen