Zo maak je een backup van je PS4 data voor je nieuwe console

Pop-Culture Jelle van Es 2 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je besluit om afscheid te nemen van je huidige PlayStation 4 omdat je een PS4 Pro hebt gekocht, dan is het handig om al je data over te zetten. Op die manier hoef je niet eerst allemaal games weer te downloaden, te installeren of de savefiles uit de cloud te halen wanneer je op de nieuwe spelcomputer aan de slag gaat. De PS4 biedt je de mogelijkheid om van alle data een Backup te maken. Dat is ook handig om om de zoveel tijd te doen, zodat je nooit wat gegevens verliest.

PS4 Backup maken

Om een PS4 Backup te maken is het belangrijk dat je gebruik maakt van een externe USB hardeschijf. En dan het liefst eentje die groot genoeg is om alle data op te vangen. Wanneer je aankomt met een USB-device dat maximaal 240 GB kan opslaan en je hebt een hardeschijf van 500 GB, dan werkt dat niet. Daarnaast is het belangrijk dat je de USB-schijf hebt geformatteerd.

PS4 backup (Bron: PlayStation)

Daarvoor gebruik je eerst een pc. Selecteer het USB-device, klik vervolgens op de rechtermuisknop en selecteer dan de optie Format. Daar kies je vervolgens exFAT format option. Tot slot kun je nog kiezen wat de allocation unit size moet zijn, maar kies daarvoor het maximale. Als je dit hebt gedaan, dan is je USB-device klaar voor de PS4 Backup.

Sluit het USB-device aan op de PS4 en ga naar Settings toe. Daar scroll je naar het kopje System en vervolgens naar Back up and Restore. Als je daar bent, kies je voor Back Up PS4 en bepaal je vervolgens dat je Applications, dat zijn je games, wilt gaan backuppen. Als je dit gedaan hebt, wordt de PS4 opnieuw opgestart en begint de backup. Afhankelijk van de hoeveelheid content en de snelheid van je USB-device kan dat een aantal uren gaan duren.

Wanneer dat gedaan is en je wilt de data overzetten op bijvoorbeeld je nieuwe PS4 Pro, dan moet je eerst in signen met hetzelfde profiel als op je oude console. Wanneer je dat hebt gedaan en het USB-device hebt aangesloten, ga je andermaal naar Settings, Application Saved Data Management, Saved Data on USB Storage Device en Copy to System Storage. Selecteer daar wat je wilt overzetten en laat het kopiëren dan gebeuren. Als je dat allemaal gedaan hebt, kun je lekker je games gaan spelen. Wil je meer lezen over de PlayStation 4? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen