Raymon Mens
Raymon Mens Digital 5 nov 2019

Apple Pay nu ook bij Rabobank in Nederland, zo werkt het

Na ING en ABN Amro, is Apple Pay nu ook bij Rabobank in Nederland beschikbaar. De coöperatieve bank is de laatste van de grote drie grote Nederlandse banken die betalen met iPhone, Apple Watch en online met Mac ondersteunt. Gebruikers kunnen de functie nu activeren.

Apple Pay is bij Rabobank zowel voor particuliere als zakelijke rekeningen beschikbaar. Er is ondersteuning voor debetkaarten (de gewone pinpas, in het Nederlands) maar niet voor credit cards. Dat laatste ondersteunen ING en ABN Amro overigens ook niet.

Apple Pay activeren bij Rabobank Nederland

Het activeren van Apple’s betaaldienst kan direct vanuit de Rabobank-app. Zorg dat deze is bijgewerkt naar de meest actuele versie en volg daarna onderstaande stappen. Je hebt er -in tegenstelling tot veel andere zaken- geen random reader voor nodig.

  • Open de Rabo bankieren-app en ga onderaan naar het tabblad ‘Zelf regelen’.
  • Tik op ‘Apple Pay’ en vervolgens op ‘Zet je betaalpas in Apple Wallet.
  • Doorloop het menu en check of het kaartnummer en de tenaamstelling kloppen.
  • Heb je een iPhone en Apple Watch? Selecteer dan eerst je iPhone. Herhaal dit proces later voor je Apple Watch. Je dient de pas apart aan je wallet op deze apparaten toe te voegen.
Klik/tap voor groter. (afbeelding: Raymon Mens)

Zonder kosten, privé en zakelijk

Net als andere banken, rekent Rabobank geen extra maandelijkse kosten voor Apple Pay. De betaaldienst is bij alle typen rekeningen bij de bank beschikbaar. Ondernemers die zowel een particuliere als zakelijke rekening hebben, kunnen alle twee deze rekeningen toevoegen aan de Wallet-app voor Apple Pay.

Daarna is het mogelijk om een standaardkaart in te stellen. Dat is handig als je zowel een particuliere als zakelijke rekening hebt, of bij meerdere banken zit. Dit doe je via het menu Instellingen > Wallet en Apple Pay > Standaardkaart.

Klik/tap voor groter. (afbeelding: Raymon Mens)

Betalen met iPhone en Apple Watch

Als je Apple Pay eenmaal geconfigureerd hebt, kun je betalen met je iPhone en Apple Watch. Heb je een iPhone met Touch ID (vingerafdruk­scanner), dan kun je betalen door je iPhone bij een pinapparaat te houden, terwijl je vinger op de home-knop ligt. Bij iPhone met Face ID (gezichts­scanner) druk je twee keer snel achter elkaar op de langwerpige knop aan de zijkant en laat je gezicht scanner. Daarna kun je het toestel bij de terminal houden. Op de Apple Watch druk je de knop aan de zijkant twee keer snel achter elkaar in. Daarna verschijnt je pas voor Apple Pay op je smartwatch.

Reageer op artikel:
Apple Pay nu ook bij Rabobank in Nederland, zo werkt het
Sluiten