Zo gebruik je een bluetooth headset op de PlayStation 4

Games Jelle van Es 5 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

De PlayStation 4 is een heerlijke spelcomputer met vele voordelen. Toch is er één groot nadeel. En dat is dat je niet zomaar een bluetooth headset op de spelcomputer kunt aansluiten. Met deze guide willen we je op weg helpen met dit vraagstuk.

Zoek de juiste headset

Ten eerste is het belangrijk om gebruik te maken van een bluetooth headset die wordt ondersteund. We weten dat je in elk geval goed zit met de officiële headset van Sony, welke je hier kunt scoren, maar ook bepaalde andere premium headsets met een Sony-licentie zouden moeten werken. Het is echt belangrijk dat je je daar eerst in gaat verdiepen. Heb je een goede bluetooth headset van Bose die niet op gaming is gericht, dan is de kans klein dat die werkt op je PlayStation 4.

Bluetooth headset
Bluetooth headset voor de PlayStation 4 (Bron: PlayStation)

Heb je een juiste headset gevonden? Dan is het tijd om hem aan te sluiten. Daarvoor ga je in het PlayStation 4-menu naar Settings. Vervolgens ga je daar naar Devices en dan naar Bluetooth Devices. Hier heb je een overzicht van alles dat tot nu toe gekoppeld is aan de spelcomputer. Wanneer je hier in zit, is het tijd om je headset te koppelen. Activeer de headset zo dat het bluetooth signaal gevonden kan worden door de PlayStation 4, het zogenaamde pairen. Dan moet het device verschijnen in het rijtje en kun je koppelen. Is het gelukt? Dan gaat het geluid automatisch over naar je headset en kun je voortaan gamen met geluid via die manier. Ook kun je in het menu nu gaan bepalen hoeveel geluid je binnen wilt gaan krijgen of hoe hard het geluid moet zijn van het chatten van je vrienden. En dat alles zonder draden, wat het geheel echt een stuk makkelijker maakt.

De hele nacht gamen met je vrienden #evenbijtanken

Wil je meer lezen over alles dat met de PlayStation 4 heeft te maken? Bezoek dan hier onze overzichtspagina met alle nieuwtjes en meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen