Marvel topman: ‘Disney overname beste wat ons is overkomen’

Films & Series Martijn Pijnenburg 11 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Niet iedereen is blij met het feit dat bedrijven als Marvel en Lucasfilm tegenwoordig in handen zijn van Disney. Dit omdat sommige fans vinden dat deze mediagigant hun geliefde franchises uitbuit en veel te veel films in een te korte tijd uitbrengt.

Marvel topman Kevin Feige blijkt echter erg blij te zijn met de overname en geeft aan dat dit ervoor gezorgd heeft dat ze dingen konden doen die voorheen nog niet mogelijk waren.

Marvel topman blij met overname Disney

In een reactie op enkele claims die beweerde dat Disney Marvel ”verpest” had gaf de president van Marvel Studios aan dat volgens hem het tegenovergesteld waar is:

Aldus Kevin Feige in een podcast van The Hollywood reporter. Daarbij gaf hij aan in het verleden met partijen samengewerkt te hebben die niet volledig toegewijd waren aan Marvel. Gezien Disney sindsdien volledig eigenaar van de franchise was zijn zij dit volgens hem wel.

Marvel Studios werd in 2009 door Disney overgekocht, voor een bedrag van 4 miljard dollar. In de tussentijd zijn er meer dan 20 films verschenen en is het geld ruimschoots terugverdiend. Zo werd het eerder dit jaar verschenen Avengers: Endgame zelfs binnen enkele maanden de meest opbrengende film aller tijden. Tevens zal Marvel flink vertegenwoordigd zijn op Disney+, de aankomende streamingdienst van Disney.

De toekomst van Marvel

Gezien Marvel films enorm veel opleveren blijft Disney de komende jaren investeren in nieuwe titels. Ook staan er meerdere Marvel series gepland, die bedoelt zijn om exclusief op de eerdergenoemde streamingdienst te verschijnen.

Naast series gaat er volgend jaar een ”vierde fase” aan Marvel Cinematic Universe films van start, waarvan Black Widow de eerste zal zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen