Zo weet je of iemand je bericht op Facebook heeft gelezen of niet

Apps Daniel Koster 22 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Het is alweer een tijd geleden dat WhatsApp de blauwe vinkjes introduceerde. Niet iedereen was hier even blij mee en om die reden werd het later mogelijk om de blauwe vinkjes uit te zetten. Via Facebook kun je ook zien of iemand je bericht heeft gelezen. Dit is (helaas) niet uit te zetten. Wij laten je weten hoe je dit kunt zien.

Hoe je via Facebook kunt checken of je bericht is gelezen

Het is uiteindelijk gemakkelijk om te checken of iemand je bericht heeft gelezen. Het enige dat jij hoeft te doen is te begrijpen waar de verschillende icoontjes voor staan. Dat is in ieder geval hoe je op je telefoon via de Facebook Messenger applicatie kunt zien of je berichtjes zijn gelezen. Ook kun je op deze manier zien of ze überhaupt zijn aangekomen. Die icoontjes vind je hieronder. Daaronder zie je dat in het linker gesprek het bericht is aangekomen, maar niet gelezen. In het rechter gesprek is het bericht wél gelezen.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Op je desktop is het nóg gemakkelijker

Waar je via Messenger nog enig verstand moet hebben van wat de verschillende icoontjes betekenen is dit op je desktop niet het geval. Je krijgt hier simpelweg te zien dat je bericht is gelezen. Ook krijg je de tijd en datum te zien. Simpel, toch?

Nu weet je altijd of iemand je bericht heeft ontvangen en gezien

Het is ietwat logisch, maar toch merken wij dat mensen af en toe even de kluts kwijt zijn omtrent of iemand hun bericht via Facebook heeft gelezen of niet. Dat is toch onhandig, aangezien je soms een prangende vraag hebt en dan niet weet of diegene het bericht überhaupt heeft ontvangen of heeft gezien. Nu weet je dat dus wel! Check ook hoe je kunt zien wat vreemden allemaal op jouw profiel tegen komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen