ZTE introduceert vier gloednieuwe smartphones tijdens MWC 2022

Smartphones Mark Hofman 1 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

ZTE heeft tijdens het Mobile World Congress 2022 vier gloednieuwe smartphones aangekondigd. Deze vier toestellen vormen samen de Blade V40-series die consumenten in verschillende prijsklassen weet te bedienen.

Het topmodel uit de gloednieuwe serie is de ZTE Blade V40 Pro en het meest toegankelijk de Vita. Van alle modellen is nog niet bekend hoeveel ze gaan kosten en wanneer ze precies beschikbaar zullen zijn. Wel weten we dat ook de consument in Nederland de mogelijkheid krijgt om de smartphones aan te schaffen.

ZTE Blade V40 Pro: het topmodel

De ZTE Blade V40 Pro is het topmodel uit de nieuwe Blade V40-serie en dat zie je voornamelijk terug aan de accu. Het toestel draagt een 5100mAh batterij met zich mee, die je met een vermogen van 65W op kunt laden. Om vervolgens zoveel mogelijk uit die accu te halen maakt de smartphone gebruik van ZTE’s Intelligent Power-Saving technologie. Hoeveel impact dit op de batterij heeft en hoelang jij met een volle lading kunt doen wordt niet duidelijk.

Wel weten we dat het 6.67-inch 8-bit AMOLED-beeldscherm voornamelijk gericht is op een kleurrijke weergave. De ZTE Blade V40 Pro, die overigens 8,3mm dik is, draagt een DCI-P3 kleurengamma met zich mee. Qua camerasysteem kunnen we hetzelfde verwachten als bij de Blade V40 en V40 5G.

ZTE Blade V40 Pro
De V40 Pro (Afbeelding: Mark Hofman/ WANT)

Blade V40 (5G): voor de algemene consument

De ZTE Blade V40 is voorzien van een triple-camerasysteem met een 48 megapixel hoofdcamera, macrolens en een dieptesensor. Het systeem ondersteunt HDR en wordt bijgestaan door een 8-megapixel selfiecamera. Wie zichzelf graag in een ander daglicht zet kan gebruikmaken van de AI Beauty-functie, al levert dit normaal gesproken niet zo’n goed resultaat op.

Die selfiecamera zit overigens verwerkt in het beeldscherm in de vorm van een hole-punch notch. Deze is bovenin het midden van het 6.67-inch FHD+-beeldscherm te vinden. ZTE heeft wel zijn best gedaan om de consument zoveel mogelijk te laten genieten van dat beeldscherm, want het draagt een 92.1% screen-to-body ratio met zich mee.

Het verschil tussen de nieuwe Blade V40 en Blade V40 5G is, u raadt het al, de mogelijkheid om verbinding te maken met het 5G-netwerk.

ZTE Blade V40 5G
V40 5G (Afbeelding: Mark Hofman/ WANT)

ZTE Blade V40 Vita: het budgetmodel

Het laatste toestel uit de Blade V40-serie is de ZTE Blade V40 Vita: het meest betaalbare toestel uit de line-up. Hoe duur hij precies is weten we op dit moment dus nog niet, maar de belofte voor een toegankelijke smartphone is er.

Dat toegankelijke model krijgt alleen wel indrukwekkende specificaties. Vooral op batterijgebied is de indruk aanwezig. De ZTE Blade V40 Vita draagt een 6000mAh batterij met zich mee en wordt geleverd met een 22.5W snellader. Extreem snel is dat niet, maar met zo’n grote jongen aan boord doe je lang genoeg met een volle lading om dat quitte te kunnen spelen. Naast de grote accu is ook het beeldscherm, met een afmeting van 6.745-inch, geen kleine jongen te noemen.

ZTE Blade V40 Vita
De Vita (Afbeelding: Mark Hofman/ WANT)

Wanneer alle smartphones uit de ZTE Blade V40-serie precies beschikbaar zijn is dus nog niet bekend. Wel weten we dat we ze ergens rond april 2022 kunnen verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen