WhatsApp, Tinder en 8 andere Android-apps die je batterij leegzuigen

Apps Mark Hofman 14 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

De Google Play Store staat vol met fantastische applicaties. De één iets veiliger dan de ander, maar over het algemeen zit het qua aanbod hartstikke goed. Al zijn er bepaalde, zeer populaire, apps die je beter niet op je Android-toestel kunt zetten.

Alhoewel, er is een lichte vorm van nuance nodig. De applicaties zijn stuk voor stuk namelijk hartstikke goed, maar voor mensen met batterijproblemen kunnen ze een ramp zijn. Mocht je dus problemen hebben, dan is het slim om eens te kijken welke Android-apps je echt nodig hebt.

10 populaire apps een ramp voor je Android

Niets is vervelender dan met een lege batterij thuiskomen. Gelukkig spelen er op dat gebied genoeg factoren een rol, waardoor je er zelf dus wel iets aan kunt doen. Je moet op je Android-telefoon alleen even weten waar je het zoeken moet.

Op het gebied van applicaties wordt het werk door onderzoeksbureau pCloud voor je gedaan. Ze brengen in kaart welke applicaties echt een ramp zijn voor je batterij. Denk hierbij aan WhatsApp, Tinder en Uber. Hoe lekker ze ook zijn om te gebruiken, heel veel beter wordt je accuduur er niet van.

Google Pixel 7 Pro Android 13 Samsung
(Afbeelding: Mark Hofman / Unsplash) (Afbeelding: Mark Hofman / Unsplash)

Op Android-gebied zijn er dus een aantal boosdoeners die jij waarschijnlijk op je smartphone hebt staan. Hieronder hebben we de, Europese, Google Play-titels voor je op een rij gezet:

  1. Fitbit
  2. Uber
  3. Skype
  4. Facebook
  5. Airbnb
  6. Instagram
  7. Tinder
  8. Bumble
  9. Snapchat
  10. WhatsApp

Hou er rekening mee dat het dus gaat om de grootste boosdoeners binnen de populairste apps van de Play Store. Er zijn uiteraard nog genoeg andere apps die het op batterijgebied nog slechter aanpakken.

Moet ik WhatsApp en Fitbit nu verwijderen?

Je weet welke applicaties een ramp kunnen zijn voor je Android-smartphone, maar wat nu?

Heel simpel gezegd kun je titels als WhatsApp verwijderen, maar het kan ook anders. Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat de dienst geen locatiegegevens meer verzamelt of niet meer actief is op de achtergrond.

Dit doe je door in de Instellingen naar de desbetreffende app te gaan en de rechten aan te passen.

WhatsApp
Beetje rare plek om je telefoon te houden, mevrouw! (Afbeelding: Rachit Tank)

Handige batterijtips voor je Android

Het is overigens altijd goed om in kaart te brengen wat er precies op je Android-smartphone speelt. Gelukkig geeft Google je op dat gebied genoeg handvaten om aan te grijpen. Binnen Instellingen -> Batterij is het mogelijk om genoeg inzicht te krijgen van hoeveel bepaalde apps van je batterij vragen.

Ben je overigens benieuwd wat je, naast het bovenstaande, nog meer kunt doen? In het onderstaande artikel hebben we een aantal batterijtips voor Android-gebruikers op een rij gezet. Doe er je voordeel mee:

5 tips om meer uit de batterij van je Android-smartphone te halen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen