Mark Hofman
Mark Hofman Games 3 jul 2023
Leestijd: 7 minuten

De 10 beste PlayStation 5 games om in juli 2023 te spelen

De PlayStation 5: we hebben er lang op moeten wachten, maar nu hij eindelijk goed verkrijgbaar is, genieten we met volle teugen. Dat heeft mede te maken met de 10 games die je wat ons betreft in juli 2023 echt eens moet proberen.

De onderstaande lijst bestaat uit de 10 best beoordeelde games voor de PlayStation 5 tot nu toe. Iedere maand werken we bij WANT de lijst bij om ervoor te zorgen dat jij iedere maand volop kunt genieten van je kersverse console.

10 beste PlayStation 5-games voor juli 2023

Om te bepalen welke PlayStation 5-games je in juli 2023 echt moet spelen, luisteren we naar de gamers zelf. Op verschillende platformen (zoals Metacritic) is het als gamer mogelijk om een beoordeling te geven aan een bepaalde titel.

De top 10 wordt dus samengesteld door de community zelf. Beoordelingen van critici en onze eigen bevindingen worden in deze maandelijkse lijst niet meegenomen. Op basis daarvan zijn de volgende 10 titels de moeite waard in juli 2023:

#1 Atelier Ryza 3: Alchemist of the End & the Secret Key

JRPG (Japanese Role Playing Game) Atelier Ryza 3: Alchemist of the End & the Secret Key is misschien niet voor iedereen een bekende titel. Geliefd is hij overigens wel. En hoe. De game verscheen in maart voor de PlayStation 5 en heeft een gemiddelde score te pakken van een 9.3 (door 141 reviews).

In het spel volg je Ryza en haar vrienden op Kurken Island, wanneer er een mysterieuze groep in de aangrenzende wateren opduikt. Tijd om te ontdekken wat de groep hier precies doet, wie ze zijn en duidelijk te maken hoe de wereld in elkaar zit.

Naast de PlayStation 5 is het spel ook te spelen op PlayStation 4, Nintendo Switch en PC.

#2 It Takes Two

It Takes Two is een machtige avonturengame die volledig draait om samenwerken. Niet met een computergestuurde speler, maar serieus met een andere gamer. Je stapt samen namelijk in de schoenen van May en Cody: een getrouwd stel dat in scheiding ligt en op de een of andere manier naar een andere wereld wordt getransporteerd.

Samen gamen is genieten en wat dat betreft maakt het niet uit of je op een PlayStation 5 speelt of een pc: het is echt heel leuk. Dat is ook wel te zien aan de beoordeling van de gamers zelf, want 882 beoordelingen geven It Takes Two een gemiddelde score van 9. De moeite waard, dus!

It Takes Two is ook te spelen op pc, PlayStation 4, Xbox One en Xbox Series X/S.

#3 PlayStation 5: Astro’s Playroom

Om de kracht van de PlayStation 5 te laten zien werd Astro’s Playroom in het leven geroepen. Al was dit veel meer dan een demo alleen, want gamers waren er dol op. In 2023 wordt het nog steeds veel gespeeld en blijft het een dikke aanrader.

Het is dan ook niet zo vreemd dat meer dan 1450 gamers het spel gemiddeld een dikke negen geven. Zo leuk is het.

#4 After Us

After Us is het perfecte voorbeeld van hoe de beoordelingen van critici en gamers enorm kunnen verschillen. Terwijl de eerste groep het spel slechts een 6.9 geeft, krijgt de game van Piccolo een 8.8 van de spelers.

Het avonturenspel plaatst je in de schoenen van Gala, beter bekend als The Spirit of Life. Samen met haar moet je een bijzondere abstracte wereld zien te ontdekken en de zielen van dieren tot je nemen. Het spel is niet erg groot, want er zijn slechts 15 gamers die het spel hebben beoordeeld. Zegt dat iets over de beoordelingen of hebben we te maken met een verborgen parel?

Naast de PlayStation 5 is het spel ook te spelen op pc en de Xbox Series X/S.

#5 Warhammer 40,000: Boltgun

Over verborgen pareltjes gesproken: Warhammer 40,000: Boltgun is er een! De game van ontwikkelaar Auroch Digital heeft tot nu toe (net uit) maar weinig recensies ontvangen. Er zijn slechts 8 critici die het spel een cijfer hebben gegeven, terwijl er aan de andere kant 7 gamers zijn met een beoordeling. Het gemiddelde cijfer is een 8.7.

De mensen die het spel hebben gespeeld zijn zeker positief. Sommige PlayStation 5-spelers noemen het zelfs de beste boomer-shooter ooit. Of dat daadwerkelijk het geval is, weten we niet, maar het lijkt ons een uitstekend idee om dat te gaan ontdekken.

Naast de PlayStation 5 is de game ook beschikbaar op pc, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One en Xbox Series X en S.

#6 PlayStation 5: Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse

Na bijna 15 jaar is de Fatal Frame-franchise compleet op de PlayStation. Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse speelt zich vijftien jaar na de mysterieuze verdwijning van vijf meisjes op Rogetsu Isle (zuid-Japan) af. Alle vijf de meisjes zijn gevonden, maar hun geheugen is verdwenen. Tien jaar later zijn twee van die meiden overleden en proberen de overige drie uit te zoeken wat er precies is gebeurd.

Met een gemiddelde score van 8.7 uit meer dan 320 beoordelingen kunnen we wel zeggen dat deze titel je moet liggen. Maar als dat het geval is, wacht je een bijzonder fijne ervaring.

Naast de PlayStation 5 is het spel ook te spelen op pc, PlayStation 4, Xbox One en Xbox Series S/X.

#7 Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy: de Harry Potter-droom die eindelijk uitkomt. Althans, dat is wat ik zelf concludeerde nadat ik het spel speelde voor een review op WANT. Gelukkig zijn veel critici en gamers het met me eens. Het spel is een genot, maar wel als je echt van de magische wereld van Harry Potter houdt.

Hogwarts Legacy speelt zich bijna honderd jaar voor de bekende films af en biedt gamers een magische wereld met een krachtig verhaal. Er zijn inmiddels 3134 spelers die het spel hebben beoordeeld en daar is een gemiddelde score van 8.7 uitgerold.

Naast de PlayStation 5 kun je de game ook spelen op je pc, PlayStation 4, Xbox One en Xbox Series X/S.

#8 Dead Space

Op 13 oktober 2008 werd Dead Space, een game van Electronic Arts, officieel uitgebracht. De pittige horrorgame in de ruimte was een groot succes en groeide al snel uit tot een succesvolle franchise. Vijftien jaar later keren we terug in de tijd en genieten we opnieuw van de iconische game.

Hetzelfde verhaal, dezelfde gameplay, maar volledig gewapend met de grafische prestaties van nu. Begin dit jaar bracht EA de Dead Space remaster uit waar we allemaal op zaten te wachten. Een succes als je het aan 890 gamers vraagt. Zij geven het spel een gemiddelde beoordeling van 8.7.

Naast de PlayStation 5 speel je de titel ook op pc en de Xbox Series X.

#9 PlayStation 5: Uncharted: Legacy of Thieves Collection

Wie PlayStation zegt, zegt Uncharted. Dat de Legacy of Thieves Collection in de smaak valt, is dus helemaal niet zo vreemd. Misschien hoeven we de echte fans het spel niet meer aan te raden, maar voor gamers die het een beetje gemist hebben is dit echt een genot.

Naughty Dog heeft twee games, A Thief’s End en Legacy of Thieves, samengevoegd tot een krachtige game. Uiteraard niet zonder het spel ook te voorzien van de krachtige grafische prestaties van de PlayStation 5. Het resultaat is een heerlijke remaster die door heel veel fans enorm gewaardeerd wordt. Ruim 900 gamers hebben het spel bekroond met een 8.7.

Je kunt de collectie ook spelen als je geen PlayStation 5 hebt. Het spel is ook beschikbaar voor pc.

#10 Marvel’s Guardians of the Galaxy

Na de gigantische blunder genaamd The Avengers weet Square Enix de boel te redden met Marvel’s Guardians of the Galaxy. Het iconische verhaal van de Marvel-groep is er een die je als singleplayergame optimaal kunt beleven op je PlayStation 5.

De RPG plaatst je in de schoenen van de Guardians en zorgt ervoor dat je de melkweg moet voorzien van vrede. Of juist net dat beetje actie wat het nodig heeft. Het spel krijgt van 1615 gamers een gemiddelde beoordeling van 8.7.

Naast de PlayStation 5 is het spel ook te spelen op je pc, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One en Xbox Series S/X.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!