Sam Dille
Sam Dille Elektrische fietsen 2 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze elektrische fiets is voorzien van ChatGPT, maar wat heb je eraan?

ChatGPT heeft voor een enorme revolutie gezorgd in de techwereld. Alle techbedrijven azen op hun eigen versie. Je kunt nu zelfs op een elektrische fiets rijden met zo’n slimme chatbot.

Heel leuk, een elektrische fiets met ChatGPT, maar wat betekent dat eigenlijk? Urtopia, de fabrikant achter de innovatieve e-bike, presenteerde het voertuig in een persbericht, maar het is nog steeds niet helemaal duidelijk wat je er eigenlijk aan hebt.

Deze elektrische fiets heeft een eigen chatbot

Het bedrijf heeft twee e-bikes, de Carbon 1 en de nieuwere Chord. Beide fietsen hebben ingebouwde navigatie en andere functies, zoals GPS-tracking en een Wifi- en Bluetoothverbinding. De Carbon heeft zelfs een ‘game pad’ met spraakbesturing.

De Chord heeft ook een eigen spraakbesturing, die Urtopia in een promo-video demonstreert. In het filmpje vraagt iemand aan de elektrische fiets: “Wie ben jij?” En de fiets antwoordt met een robotachtige stem “Ik ben een AI-taalmodel.” En als hij wordt gevraagd waarom je een e-bike nodig hebt, geeft hij een heel lijstje met gezondheidsvoordelen.

Niet alleen op e-bikes

Van wat we nu gezien hebben doet de chatbot van Urtopia eigenlijk niet zo veel. Het enige wat hij kan is het besturen van het display en je vragen beantwoorden. Onze vraag is dan ook: wat heb je aan een chatbot als je aan het rijden bent?

Hoewel dit een van de eerste elektrische fietsen is die ChatGPT gaat gebruiken, is het niet het eerste voertuig dat AI-modellen onderweg belooft. Mercedez-Benz heeft aangekondigd dat ze ChatGPT gaat toevoegen aan de spraakassistent van haar EV’s. Met het systeem zou je kunnen praten met je auto en antwoorden krijgen van een chatbot.

Wat heb je onderweg aan ChatGPT?

Mercedes-Benz zegt dat ChatGPT meer te bieden heeft dan alleen simpele antwoorden. Je kunt bijvoorbeeld ook details over je bestemming vragen of zelfs naar een dichtstbijzijnd restaurant navigeren. Ook kan de assistent voor je uitzoeken of er onderweg files zijn en een omweg voor je uitstippelen.

Dat klinkt als een fijne steun tijdens het rijden. De meeste elektrische fietsen en auto’s van nu zijn enkel en alleen voorzien van een elektromotor. Mocht je nog op zoek zijn naar een geschikt model, dan kunnen wij je bij WANT wel een handje helpen. In dit artikel ontdek je een aantal heerlijke modellen.

Dit zijn de 5 beste elektrische fietsen in juni

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!