Activision komt met nieuws over opvolger van Call of Duty: Cold War

Games Jelle van Es 5 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

We leven momenteel in onzekere tijden. Hoelang moeten we nog thuis blijven werken? Hoelang gaat het goed met kinderen weer op school en ga zo maar door. Gelukkig zijn er ook bepaalde zekerheden. Zo kun je dit jaar aan de slag met een nieuwe Call of Duty.

Natuurlijk, momenteel zijn we nog druk bezig met het zeer fijne Call of Duty Black Ops: Cold War. Maar dat neemt niet weg dat we soms ook al een beetje vooruitkijken op hetgeen dat komen gaat. Dat wachten duurt alleen nog wel even lang.

Nieuwe Call of Duty in 2021

Het nieuws dat er een nieuwe Call of Duty aankomt, werd gedaan tijdens de presentatie van de laatste cijfers van Activision Blizzard. Daarin werd duidelijk gemaakt dat er een nieuwe premium titel in de reeks er aankomt en gepland staat voor het vierde kwartaal van dit jaar. Wat dat betreft is het eigenlijk niet veel nieuws, aangezien dat de normale gang van zaken is.

Wat wellicht wel interessant is, is de melding van de bovenstaande bron dat de nieuwe game in de reeks gemaakt zou worden door Sledgehammer Games. Deze studio bracht ons Call of Duty: WWII. Na die game gingen heel wat mensen weg bij de studio en leek het er op dat zij voortaan vooral een ondersteunende rol zouden gaan krijgen bij nieuwe games. Maar onlangs zijn er heel wat nieuwe mensen aangenomen en zou het kunnen dat ze toch werken aan de nieuwe game. Op die manier zou Infinity Ward (van de Modern Warfare-reboot) een jaar extra de tijd krijgen om aan hun game te werken.

Reeks goed voor een omzet van 27 miljard dollar

Ook werd uit de presentatie duidelijk dat sinds de lancering van de eerste game in de COD-reeks er een omzet van zo’n 27 miljard dollar mee is geboekt. Daarmee is het één van de meest succesvolle entertainment vormen ooit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen