Na Mario krijgt ook Sonic the Hedgehog een officiële LEGO-set

Begin 2020 konden we aan de slag met een toffe serie aan LEGO-producten die draaiden rondom Super Mario. En nu ziet het er naar uit dat je in de nabije toekomst ook aan de slag kan gaan met een set die draait rondom Sonic the Hedgehog.

Dat werd door de LEGO-groep bekendgemaakt op hun eigen website en ook nog gedeeld door het Twitter-account van Sonic the Hedgehog zelf. De nieuwe set is ontstaan nadat veel fans positief waren over een LEGO Ideas design.

Sonic the Hedgehog wordt een LEGO-set

Dat design werd al in februari 2019 onthuld en toen schreven we dit er over. We waren toen al erg enthousiast over wat het had kunnen worden en uiteindelijk kreeg het design veel fans en werd het voorgedragen aan de jury van LEGO. Uit alle inzendingen werd het design gekozen. Als gevolg daarvan gaat het bedrijf nu een samenwerking aan met zowel Sega als de bedenker van de set om uiteindelijk iets tofs uit te brengen.

Het Sonic the Hedgehog-design van LEGO was gebaseerd op de succesvolle game Sonic Mania. Die game kwam een paar jaar geleden uit en koos er voor om in de stijl van de 16-bit games uit het Megadrive-tijdperk te blijven. En dat was een schot in de roos. Vervolgens zagen we ook nog de succesvolle film rondom Sonic en lijkt het er op dat het blauwe beestje na een paar moeilijke jaren weer helemaal springlevend is.

Nog even wachten

Het gaat nu nog wel even een tijdje duren voordat er daadwerkelijk een set van LEGO Sonic the Hedgehog beschikbaar gaat zijn. Ook is het zo dat het onderstaande design vooral als inspiratie geldt. Het uiteindelijk product kan er dus heel anders uit komen te zien.

De set zoals hij bedacht was (Afbeelding: LEGO)
Reageer op artikel:
Na Mario krijgt ook Sonic the Hedgehog een officiële LEGO-set
Sluiten