Dit zijn de 3 beste Sonos-speaker om je set mee te beginnen

Tech Dunke van Boekel 10 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

De familie van Sonos-producten is vrij uitgebreid, en daarbij ook ontzettend geliefd. Nu zijn er twee nieuwe speakers aan de groep toegevoegd: de Sonos Era 100 en Era 300. Dan komt natuurlijk de vraag: welke speaker wil je nou eigenlijk hebben?

Dat de kwaliteit van de speakers die Sonos uitbrengt hoog is, valt moeilijk te betwisten. En dat ook nog eens gepaard met een app die ontzettend makkelijk in het gebruik is en zeer vloeiende samenhang als je meerdere van de speakers in huis hebt staan. Goed, Sonos maakt dus hele toffe speakers, maar het zijn er ook best veel. Als jij nou niet helemaal zeker weet wat je van het bedrijf moet verwachten hebben wij er hier een paar uitgelicht om jou op weg te helpen. Kijk maar even mee.

De Sonos One speaker

Als een relatief goedkopere speaker is de Sonos One een fijn instappunt als je nieuw bent met de producten van het bedrijf. Hoewel de speaker het beste tot zijn recht komt als deze gepaard staat met een andere One, is het geluid duidelijk en zit er een diepe bas in. Daarbij kun je met de Sonos One tegen meerdere digitale assistenten praten. Alexa, AirPlay van Apple en de Google Assistant (hoewel die laatste uit de nieuwe modellen wordt getrokken).

Helaas is deze speaker niet te bedienen met Bluetooth. Verder is de Sonos One een goede keuze als je zoekt naar helder geluid zelfs met maar één van de speakers in je woonkamer. Oh, en hij kost 229 euro. Ook wel handig om te weten. De grote vraag is hoe lang deze nog verkrijgbaar is, want zijn opvolger staat al te dringen in de coulisse: de Era 100. Deze kun je wel verbinden met Bluetooth.

Sonos One, speaker, nederland
(Afbeelding: Rumman Amin)

De Sonos Five speaker

Als één van de meest populaire speakers in de catalogus is de Sonos Five een fantastische optie voor in jouw woonkamer. Met een sterk prijskaartje van maar liefst 649 euro hoop je natuurlijk op een beetje goede kwaliteit, en dat krijg je dan ook. Het stereo geluid dat uit deze alleenstaande box komt is glashelder en de bas dreunt lekker door je botten (moet je nagaan als je hem dus combineert met bijvoorbeeld de One).

Bluetooth-capaciteit mist dan misschien wel, maar de Five heeft wel de mogelijkheid om aangesloten te worden aan een platen- of CD-speler dankzij de 3.5mm poort. Als je gewillig bent om (flink) te investeren in goed geluid is de Sonos Five misschien wel dé speaker voor jou.

Victrola Stream Onyx Sonos platenspeler speaker
De Sonos Five in volle glorie. (Afbeelding: Victrola)

De Ray soundbar

Als de goedkoopste soundbar van Sonos (al tik je er toch 299 euro voor neer) is de Ray een uitstekende toevoeging aan jouw geluidsinstallatie. Deze speaker is ideaal voor onder je televisie en door de lagere prijs ook makkelijker met andere Sonos producten te combineren. Eenmaal aan de TV aangesloten kun je gewoon de afstandsbediening gebruiken voor volumebediening en kun je genieten van het heerlijke geluid.

Zodra je vervolgens de televisie uit zet fungeert de soundbar weer als een hub waar je via Wi-Fi naar muziek kunt luisteren.

Sonos Ray soundbar, Black Friday, speaker
Staat mooi onder je TV. (Afbeelding: Sonos)

Sonos gooit Nederlandse prijzen voor speakers stilletje omhoog

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen