13 dingen die je nooit meer hoeft te kopen als je een 3D-printer hebt

Gadgets Noah Korevaar 8 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

3D-printers blijven fascineren. Het idee dat je niet naar de winkel hoeft, maar iets vanaf je bureau kunt laten printen, is magisch. Helaas is het in de meeste gevallen ook een toekomstdroom. De printers worden echter steeds goedkoper en diverser. Daarmee zijn de bouwsels ook steeds beter inzetbaar in alledaagse situaties.

3D-printer: altijd inzetbaar met de juiste designs

Het internet staat vol met blauwdrukken. Vrijwel elk simpele voorwerp in je huishouden is online te vinden. Even het bestandje inladen en je 3D-printer begint het voorwerp te printen. Het mooie hier aan is dat al die ontwerpen gratis zijn. Je betaalt enkel voor het materiaal, het plastic. Ook dat wordt goedkoper naar mate 3D-printers in meer huishoudens staan.

Maar wat zijn dan items die je kunt printen? We geven 20 handige voorbeelden van huishoud-items die je nooit meer hoeft te kopen als je een 3D-printer hebt staan. Enjoy! 

Fascinerende douchekoppen

Douchekop 3D-print

Je gemiddelde douche-sessie wordt er een stuk spannender op met 3D-geprinte douchekoppen. Je kunt je eigen ontwerp maken, maar op het internet staan al talloze blauwdrukken.

Flesopener

Flesopener

Ze raken altijd kwijt: flesopeners. Met een 3D-printer print je er gewoon een hele berg. Daarbij kun je ook nog eens kiezen uit een breed scala aan designs.

Bloempotten

Bloempot 3D-printer

Laat die saaie bloempotten uit de winkel lekker staan, en kies een creatief ontwerp zoals het strakke bovenstaande design.

Stopcontact-beschermer

Stopcontact 3D-print

Zorg ervoor dat gretige kinderhandjes niet in de buurt van stopcontacten kunnen komen met behulp van deze afdekkers.

Pennenbakjes

Pennenbak

Ligt je hele bureau vol met pennen, potloden en ander schrijfgerei? Dan kun je op het internet fantastische pennenhouders vinden. Leuk voor de beginnende 3D-printer!

Onderzetter

Onderzetter

Sommige ontwerpen duren erg lang om te printen. Een mooie doch praktische uitzondering op die regel vormen onderzetters. Zoals dit exemplaar.

Mounts

Muur mount

Skateboards, gitaren of gewoon een hark: je kunt ze allemaal efficiënt opbergen door ze in een mount te klemmen.

Autokrabber

Windscherm krabber auto

Het krabben van een auto is een vervelend klusje. Door een 3D-printer in te schakelen kun je een tweede krabber maken zodat je samen kunt krabben. Bovendien is het de perfecte oplossing voor wanneer je krabber kwijt is of breekt: je print er gewoon nog eentje. Hier vind je het bovenstaande design.

Maatbekers

Maatbekers

Maatbekers zijn essentieel als je vaak bakt, maar raken helaas ook snel kwijt. Dankzij 3D-printers kun je ze in alle nodige formaatjes toevoegen aan je arsenaal. Bak ze!

Citrusvruchten-pers

Citrusvruchten

Het is tijd voor een sapje, en je hebt nog wat citrusvruchten liggen. Met dit design is het vervelende klusje gelukkig snel geklaard.

Chipszak-clip

Chipszak clip

Je schaamt je voor die zak chips die je niet op hebt gekregen, maar eigenlijk is dat iets om trots op te zijn. Je kunt nu een wasknijper inschakelen, of gewoon dit ingenieuze ontwerp gebruiken om de zak goed af te sluiten.

Tandpastatube-perser

Tandpasta tube

Tandpasta is hartstikke prijzig, al helemaal als je een speciaal soort gebruikt. Probeer er dan ook alles uit te halen met deze handige doch spotgoedkope gadget. Hiermee pers je alles uit de tube. Na tig jaar kun je met het bespaarde geld een nieuwe 3D-printer kopen. ?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen