4 beukende hits aan streamingdiensten als je Spotify helemaal zat bent

Apps Sabine Schults 5 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Spotify is rijkelijk gevuld met fantastische functionaliteiten en een heerlijk aanbod aan diverse nummers en artiesten. Het kan zijn dat één van de zaken je niet bevallen of dat je simpelweg toe bent aan iets anders. WANT-redacteur Sabine Schults zet een paar heerlijke alternatieven op een rij.

Veel mensen in je omgeving gebruiken mogelijk Spotify als go-to muziekstreamingdienst, maar er zijn genoeg andere opties om te overwegen. Elk met een eigen look and feel, en plus- en minpunten. Wie weet wil je wel nooit meer terug…

Wissel Spotify in voor een van deze muzikale apps

Wat mij betreft zijn de volgende vier streamingdiensten een uitstekend alternatief voor Spotify en alles wat het platform te bieden heeft:

#1 Apple Music: dé Spotify-concurrent

Apple-gebruikers hoeven niet lang te zoeken naar een alternatief voor Spotify. De iPhone-maker beschikt namelijk over zijn eigen muziekdienst Apple Music. Hoewel er geen gratis versie is, past de app goed in het ecosysteem van Apple-producten. Bovendien geniet je naast muziek ook van podcasts en kun je gebruikmaken van de fantastische ruimtelijke audio.

Ben je een liefhebber van klassieke muziek? Dan is er nu ook Apple Music Classical.

#2 YouTube Music: de kracht van Google

YouTube Music is een prima vervanger voor Spotify, waar je naast audio ook nog eens kunt genieten van de bijbehorende videoclips van een nummer. Met een simpele tik in de app schakel je tussen audio en video. Daarnaast weet het algoritme goed wat je smaak is en is de app makkelijk in gebruik. Als je op zoek bent naar hi-fi-kwaliteit, dan is dit een minder aantrekkelijke keuze.

Hoe je gratis op Spotify naar Nederlandse luisterboeken luistert
(Afbeelding: Jackson Simmer / Unsplash)

 

#3 Bandcamp: de grote onbekende

Ben jij altijd op ontdekkingstocht naar nieuwe artiesten? Bandcamp is er speciaal voor de muziekliefhebber die artiesten wil kennen voordat de rest van de wereld dat doe. Grote namen kom je hier dan ook niet tegen, maar je kunt beginnende of nog onbekende artiesten wel een handje helpen. Misschien ontdek je wel als een van de eersten het talent van een band of zanger die later wereldberoemd wordt!

#4 Tidal: voor wie Spotify niet goed genoeg vindt

Tidal is de way to go als je op zoek bent naar een dienst die je muziek in de allerbeste kwaliteit streamt. Het duurdere abonnement geeft je toegang tot nummers in cd-kwaliteit. Ook Tidal beschikt over zowel nummers als muziekvideo’s. Ook niet onbelangrijk: het bedrijf stelt dat ze de meeste royalty’s betalen aan artiesten, dus meer dan andere streamingdiensten zoals Spotify.

Spotify en Apple Music zijn awesome, maar wie heeft muziek uitgevonden?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen