Dit zijn de 5 beste vouwbare Android-telefoons op dit moment

Smartphones Dunke van Boekel 14 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

Vouwbare Android-telefoons zijn een grote trend aan het worden in de smartphone-industrie. Steeds meer bedrijven willen een graantje van de rage meepikken, ondanks dat de producten nog niet extreem goed aan lijken te slaan.

Het percentage van alle vouwbare telefoons die in 2022 verscheept werden staat op maar 1.1%. Op zich niet gek, gezien de hoge prijs van het type telefoons. Maar het heeft wel iets, dat dichtklappen van je Android.

De 5 beste vouwbare Android-telefoons

Omdat vouwbare telefoons dus nog niet al te veel voorkomen weet je misschien niet helemaal wat nou de beste modellen zijn. Als je geïnteresseerd bent, maar niet weten waar te kijken? Wij hebben hieronder de vijf beste Android-opties op een rijtje staan.

#1 Samsung Galaxy Z Fold 4 met ndroid

Deze vouwbare telefoon van Samsung is qua prijs best heftig (hopelijk ben je bereid om zeker 1.600 euro neer te tikken), maar deze Android biedt daar wel veel voor. Deze vouwbare telefoon komt het dichtst in de buurt van een telefoon die je kunt uitvouwen tot een kleine tablet. De camera is ook niet niks, met een 50MP groothoeklens heeft de foldable dezelfde capaciteit tot plaatjes schieten als de Samsung Galaxy S22 Plus.

Hoewel de vouwlijn toch nog relatief zichtbaar is, zit de selfie-camera verborgen in het scherm. En ook lekker: de Fold 4 heeft ondersteuning voor de S Pen. Ondanks dat de vouwbare telefoon dus best stevig en zwaar kan voelen, krijg je een indrukwekkend apparaat voor dat geld.

Samsung Galaxy Z Fold 4, vouwbare telefoons
Samsung Galaxy Z Fold 4 (Afbeelding: Samsung)

#2 Motorola RAZR 2022

De meest recente versie van de herboren Motorola RAZR krijgt absoluut puntjes voor stijl. Deze lijn met smartphones emuleert de stijl van de oudere vouwbare telefoons. Daarbij is de vouwlijn, in vergelijking met de Samsung-telefoons, echt nauwelijks zichtbaar.

Hoewel de RAZR 2022 sneller en vloeiender werkt dan veel andere Android-foldables lijkt dat wel ten koste te gaan van de batterij. Deze gaat gebruikelijk wel een dag mee, maar dat is niet altijd even zeker. Het gebrek aan draadloos opladen is dan ook wat jammer. De Motorola RAZR 2022 gaat je rond de 1.100 euro kosten, maar er komt dit jaar een nieuw model aan.

Motorola Razr
De Motorola Razr 2022. (Afbeelding: Motorola)

#3 Oppo Find N2 Flip

De stappen van Oppo in de wereld van foldables gaat ze goed af. De Oppo Find N verraste velen en deze opvolger heeft een aantal verbeteringen met zich meegebracht. Zo is het scherm van de vouwbare Android-telefoon iets wijder dan zijn voorganger.

Daarbij heeft deze foldable een flinke batterij van 4.520mAh, al is ook deze helaas niet draadloos op te laden. De Oppo Find N2 Flip is alsnog een best krachtig beestje, en het absoluut waard om naar te kijken als je op zoek bent naar een vouwbare Android-telefoon.

Oppo Find N2 Flip, vouwbare telefoons
De Oppo Find N2 Flip. (Afbeelding: Oppo)

#4 Huawei Mate Xs 2

Hoewel deze foldable een flink prijskaartje heeft (1.700 euro) en in een aantal aspecten nog wat achterloopt op de Samsung Galaxy Z Fold 4, doet het toch ook een aantal dingen best goed. Het scherm is bijvoorbeeld erg scherp, de vouwlijn valt nauwelijks op en de Mate Xs 2 is hartstikke dun.

Daarentegen is er geen ondersteuning voor 5G, of de Google Play Store. Voor die prijs is dat misschien toch wel echt een afknapper, maar als dit aspecten zijn die je niet interesseren krijg je er wel nog een best goede camera bij.

Huawei Mate XS 2
De foldable van Huawei. (Afbeelding: Huawei)

#5 Samsung Galaxy Z Flip 4 met Android

Samsung maakt simpelweg de beste vouwbare telefoons op dit moment, vandaar dat er nogmaals een model van het bedrijf in deze lijst staat. De Flip 4 is de meest populaire Samsung foldable op het moment door een relatief gulle prijs (je vindt deze al rond de 800 euro) en een ‘klassiekere’ stijl.

Ondanks dat ook hier de vouwlijn relatief zichtbaar is ten opzichte van de Motorola RAZR, biedt ook de Flip 4 een helder en kleurrijk beeld. Hoewel de batterij niet de allerbeste is, gaat deze wel gewoon een volle dag mee en de vouwbare telefoon heeft prima opties voor de camera.

Samsung Galaxy Z Flip vouwbaar scherm
De originele Galaxy Z Flip (Afbeelding: Want/Dominick Vietor)

Samsung pronkt met een leugen: iconische Galaxy S23-foto’s blijken nep

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen