De Snelle Hap: het grootste technieuws van dinsdag 14 maart

Tech Mark Hofman 14 mrt 2023
Leestijd: 5 minuten

Er was op dinsdag 14 maart weer genoeg technieuws te vinden. Zo zagen we problemen voor de Samsung Galaxy S23 opduiken, smeet NLZiet de prijzen de lucht in en bleek de iPhone 15 een echte powerhouse te worden.

Welkom bij De Snelle Hap: dé rubriek waarmee je in no time op de hoogte bent van alles rondom technologie, popcultuur en wetenschap. De redactie van WANT verzamelt van maandag t/m vrijdag het grootste nieuws en gooit het om 17:00 uur scherp voor je in een overzicht. Maakt niet uit of wij nu degene zijn die het melden of een andere partij: als jij up-to-date bent, zijn wij blij.

De Snelle Hap: het grootste technieuws van dinsdag 14 maart

Op dinsdag 14 maart 2023 kregen we weer voldoende technieuws om de oren. Uiteraard hebben we bij WANT en One More Thing een strakke selectie gemaakt van de verhalen die we je deze dag wilden brengen.

Zo spraken we over problemen rondom de Samsung Galaxy S23, haalde NLZiet een stuntje uit met de prijzen (en nee, die was niet positief) en bleek dat het universeel laden van een elektrische auto bij een Tesla Supercharger minder goed werkt dan we eerder dachten.

Een snel rondje langs het technieuws van vandaag. Dit waren de verhalen:

Problemen Samsung Galaxy S23 schaadt reputatie

Samsung Galaxy S24 Ultra, Android, Smartphones, Review, iPhone 14, DC, Marvel
Lekker lensje of vijf (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

De Samsung Galaxy S23 verscheen begin vorige maand. Een feestje, zo was ik persoonlijk van mening. Na de Android-smartphone lange tijd getest te hebben trok ik, net als heel veel andere recensenten, de conclusie: dit is een bijzonder lekkere smartphone.

Nu we een goede maand verder zijn en steeds meer consumenten het toestel in handen krijgen, duiken er echter wel steeds meer problemen op. Na vervelende situaties met de S-Pen en problemen met de WiFi, lijkt ook het beeldscherm consumenten in de steek te laten. We vertellen je hieronder meer:

Samsung Galaxy S23 is goed, maar steeds meer foutjes trekken het in twijfel

De Snelle Hap: NLZiet smijt prijzen de lucht in

NLZiet gooit de prijzen omhoog en zoveel meer ga je betalen
Wie is de Mol volg je gewoon via NLZiet. (Afbeelding: AVROTROS)

Nadat verschillende streamingdiensten als Disney+ en Viaplay hun abonnementsprijzen hebben verhoogd, komt ook NLZiet met een vervelende mededeling. De streamingdienst zal de consument vanaf nu iets meer geld kosten.

Aan het aanbod en de kwaliteit verandert niets, dus houd er rekening mee of je de dienst nog steeds de moeite waard vindt. In het onderstaande artikel vertellen we je alles over de verhoging.

NLZiet smijt prijzen de lucht in: zoveel ga je vanaf nu betalen

Technieuws: iPhone 15 wordt echte powerhouse

Deze iPhone-feature zorgt soms voor ‘slechtere’ foto’s
De iPhone 14 Pro. (Afbeelding: Unsplash/Omar Al Ghosson))

We zijn nog maanden verwijderd van de introductie van de iPhone 15, maar geruchten vliegen ons al om de oren. Sterker nog: de smartphone zag gisteren al het daglicht door middel van 3D-geprinte mock-ups.

Vandaag dropt ShrimpApplePro, een bron die we redelijk kunnen vertrouwen, nieuwe informatie. Ditmaal over de kracht die de nieuwe smartphone met zich meebrengt. Het gaat om een benchmark die de rekenkracht redelijk bloot weet te leggen. Al moet je hem, volgens de leaker zelf, wel met een klein beetje MSG nemen.

iPhone 15 Pro wordt bizar snel en krachtig volgens laatste geruchten

De Snelle Hap: Xiaomi dropt Redmi Note 12-serie

Xiaomi brengt veelbesproken Redmi Note 12 binnenkort naar Europa
📱 (Afbeelding: N Tho Duc)

Sinds oktober 2022 is de Redmi Note 12-serie al verkrijgbaar in China, maar deze maand komt de serie ook naar Europa. Althans, daar lijkt het op.

Xiaomi heeft vandaag op Twitter aangekondigd dat er volgende week donderdag, om 16:00 uur Nederlandse tijd, een presentatie gegeven wordt. Het onderwerp van gesprek is de Redmi Note 12-serie, het bericht waarschijnlijk welke landen hem binnenkort kunnen verkopen.

Xiaomi brengt veelbesproken Redmi Note 12 binnenkort naar Europa

Universeel opladen Tesla Supercharger niet handig

De Klassieker: 5 elektrische auto's die classics worden - WANT
🏎 (Afbeelding: Sasan Hezarkhani)

Als we Tesla mogen geloven kan iedereen met een elektrische auto vanaf nu stroom tappen bij een Tesla Supercharger. Klinkt natuurlijk ontzettend nobel van het bedrijf, maar de praktijk wijst uit dat het niet zo goed werkt zoals het op papier beschreven wordt.

Verschillende bekende technologie-journalisten en YouTubers besloten direct de proef op de som te nemen. Ze reden hun elektrische bolide naar Superchargers en keken hoe soepel het proces verliep. Spoiler: niet.

Tesla belooft universeel laden elektrische auto, maar de praktijk is een ramp

Technieuws: iPhone 14 nu ook in het geel

Apple viert de lente met gloednieuwe iPhone 14 in het... geel?!!
Lelijk geel bestaat…wel? (Afbeelding: Apple)

Vorige week kondigde Apple een nieuwe variant van zijn iPhone 14 aan. Het ging om een nieuwe kleurenoptie die met ingang van deze week beschikbaar zou zijn.

Kan jij geen genoeg krijgen van de kleur geel en zat je op een dergelijke kleurenoptie te wachten? Dan is vandaag misschien wel de dag waarop je een nieuwe iPhone 14 wil scoren.

Gele iPhone 14 vanaf nu verkrijgbaar in de Apple Store

De Snelle Hap: Elektrische fietsen Cowboy zijn tegenwind de baas

Cowboy Elektrische fiets
Een echte Cowboy. (Afbeelding: Cowboy)

De elektrische fiets is immens populair. Niet gek, want een ritje naar werk of school wordt er een stuk makkelijker door.

Door een nieuwe software-update voor de Cowboy 4, de premium serie van de elektrische fietsen, gaat dit nog veel meer gelden. De e-bikes reageren vanaf nu automatisch op zaken als wind, heuvels of een zware lading.

Elektrische fietsen Cowboy zijn tegenwind en heuvels eindelijk de baas

Technieuws: Apple AR/VR-headset lijkt uit te lekken

iPhone krijgt na 17 jaar meerdere App Store-concurrenten
De scherpe blik van Tim Cook. (Afbeelding: Brendan Smialowski/AFP)

Er is al duizenden keren over geschreven, maar hem zien deden we tot nu toe nog niet. Dinsdag 14 maart 2023 gaat de boeken in waarop dit een heel klein beetje veranderde. Maar verwacht zeker niet te veel.

De Apple AR/VR-headset zelf duikt misschien niet op, maar er zijn wel onderdelen die inmiddels op het internet zijn verschijnen. Het is misschien niet heel veel, maar wel iets. Feest!

Zijn deze gelekte foto’s een eerste blik op Apple’s VR/AR-headset?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen