De Snelle Hap: het grootste (tech)nieuws van dinsdag 7 maart

Tech Mark Hofman 7 mrt 2023
Leestijd: 5 minuten

Vandaag in De Snelle Hap: een gloednieuwe iPhone 14, populariteit elektrische occasions ver te zoeken, problemen voor de opvolger van de Nintendo Switch en WhatsApp komt met een prettige functie. Dit was het grootste technieuws van dinsdag 7 maart 2023.

Welkom bij De Snelle Hap: dé rubriek waarmee je in no time op de hoogte bent van alles rondom technologie, popcultuur en wetenschap. De redactie van WANT verzamelt van maandag t/m vrijdag het grootste nieuws en gooit het om 17:00 uur sharp voor je in een overzicht. Maakt niet uit of wij nu degene zijn die het melden of een andere partij: als jij up-to-date bent, zijn wij blij.

De Snelle Hap: het grootste (tech)nieuws van dinsdag 7 maart

Dinsdag 7 maart gaat de boeken in als de dag waarop Apple een kanariegelen iPhone 14 op de markt bracht. Het Amerikaanse bedrijf bereidt zich voor op de lente en doet dit door de, inmiddels jaarlijkse, upgrade.

Daarnaast kwam er nieuws naar buiten over de elektrische auto van Xiaomi, de opvolger van de Nintendo Switch en nog heel veel meer.

Dit is De Snelle Hap van vandaag!

Apple kondigt gloednieuwe iPhone 14 aan | One More Thing

Apple viert de lente met gloednieuwe iPhone 14 in het... geel?!!
Lelijk geel bestaat…wel? (Afbeelding: Apple)

Apple heeft vandaag een gloednieuwe iPhone 14 aangekondigd. Een grote shock is dat overigens niet. Naast het feit dat het Amerikaanse bedrijf dat vaker rond deze tijd doet, wist ook betrouwbare journalist Mark Gurman het nieuws eerder al te brengen.

Uiteraard gaat het niet om een gloednieuw model, maar geeft Apple zijn iPhone 14-lijn een frisse kleurenoptie. Eentje die, op z’n zachts gezegd, in de wandelgang wel de aandacht weet te trekken.

WANT-redacteur Jeroen Kraak vertelt je er alles over op onze zusterwebsite One More Thing!

Sonos introduceert twee gloednieuwe speakers | WANT

Sonos dropt met Era 100 en Era 300 eindelijk zijn HomePod-killers
Dance in the livin’ (Afbeelding: Sonos)

Dat ze eraan zaten te komen wisten we, maar vandaag zijn ze eindelijk officieel. Sonos heeft de gloednieuwe Era 100 en Era 300 aangekondigd: twee high-end speakers die vanaf 28 maart in Nederland te verkrijgen zijn.

Waar de Era 100 een uitstekende upgrade blijkt te zijn van de Sonos One, doet de Era 300 compleet zijn eigen ding. We vertellen je er in onderstaand artikel alles over:

Sonos daagt HomePod officieel uit met de nieuwe Era 100 en Era 300

Opvolger Nintendo Switch blijkt nachtmerrie voor oude games | WANT

Dit zijn de beste accessoires die je voor de Nintendo Switch koopt
Switch! (Afbeelding: Matthew Hamilton)

Dat er achter de schermen druk gewerkt wordt aan een opvolger voor de Nintendo Switch is niets nieuws. Wat de handheld/console-combinatie kan overigens wel. Vandaag kwam daar verandering in, maar goed nieuws was het helaas niet.

Door de keuze voor de Nvidia Tegra X1-processor lijkt de Nintendo Switch 2, zoals hij waarschijnlijk heet, tegen een probleem aan het lopen. Het spelen van oude games wordt, vanwege de beperkte mogelijkheden van de chip, praktisch gezien onmogelijk.

Opvolger Nintendo Switch blijkt nachtmerrie voor oudere games

WhatsApp werkt aan heerlijke tablet-functie | WANT

WhatsApp werkt aan een functie waar je Ă©cht wat aan hebt
De berichtendienst. (Afbeelding: WhatsApp & Unsplash / Bewerking: WANT)

WhatsApp werkt achter de schermen aan een heerlijke functionaliteit voor zijn Android-app. Niet die voor de smartphone, maar voor de tablet. Feest, want consumenten wachten al jaren op de overstap naar de grotere beeldschermen.

Die is al enige tijd geleden geĂŻntroduceerd in een betaversie, maar optimaal is de app op dat platform niet. De nieuwe Split View-functionaliteit brengt daar verandering in. Eerlijk is eerlijk: de update had niet op een beter moment kunnen komen.

Uiteraard leg ik je alle in’s en out’s zelf uit in dit artikel.

Xiaomi aan de slag met elektrische auto | WANT

Xiaomi, hoewel vooral bekend door het maken van Android-telefoons, maken een elektrische auto.
Vroom (Afbeelding: Xiaomi)

Xiaomi staat in Nederland voornamelijk bekend om zijn Android-smartphones, maar dat zou in de toekomst zomaar eens kunnen veranderen. De Chinese grootmacht lijkt zijn aandacht voor een deel namelijk op dit moment de productie van een elektrische auto te storten.

WANT-redacteur Dunke van Boekel dook in de feiten en vertelt je niet alleen alles over de elektrische auto zelf, maar weet ook hoe ver de plannen van Xiaomi inmiddels zijn.

Xiaomi gaat Android voorbij: elektrische auto gaat in productie

Elektrische auto minder populair dan gedacht | Autovisie

Elektrische auto: deze 7 zijn hun dure prijs alles behalve waard
Elektrisch is de toekomst (Afbeelding: Aditya Chinchure)

Dat de elektrische auto ontzettend populair is weten we allemaal. De verkoopcijfers gaan door het dak en de kans dat jij er dagelijks niet Ă©Ă©n ziet rijden is klein. Toch zit er wel een kink in de kabel.

Hoewel de elektrische auto nieuw namelijk gigantische populariteit geniet, valt het op de markt voor occasions allemaal vies tegen. Zo vertelt redacteur Stijn Kuster op de website van onze collega’s van Autovisie.

Uber maakt einde aan nachtmerrie op de luchthaven | Engadget

vliege, vliegtuig, app, ios, android skyscanner
Alle rust tot je vlucht. (Afbeelding: Unsplash/Ashim D’Silva)

Wie met zijn gezicht wel eens een luchthaven betreedt weet hoe verwarrend de transportdolhoven wel niet kunnen zijn. Dwarrelen als een verloren ziel met een fles rum achter de kiezen is de standaard. Zelfs als je, net als ik, er maandelijks rondloopt.

Eerlijk is eerlijk: er is geen touw aan vast te knopen en dat vinden de mensen van Uber ook. Daarom komt het bedrijf met een speciale applicatie om je de weg te wijzen op vliegvelden over de hele wereld. Is het de eerste partij die dit doet? Waarschijnlijk niet! Is het awesome? Oh, hell yeah!

Dus: de snelle hap erin, drankje on the side en rustig naar je gate wandelen. Voila!

Amerikaanse website Engadget vertelt je er alles over.

Grote vrees voor verkoopcijfers computers  | TechRadar

Deze Windows-app maakt jouw PC of laptop weer helemaal gezond
Top (Afbeelding: Windows / Unsplash)

Het hoeft geen geheim te zijn dat smartphones en tablets een stukje aantrekkelijker geworden zijn dan de ouderwetse PC. We kunnen op de redactie echt niet zonder, maar we snappen dat het voor steeds minder mensen de moeite is om er eentje aan te schaffen.

Dat blijkt ook uit de verwachting die IDC, een belangrijke analist uit de computerindustrie, vandaag met de wereld deelt. De kans dat de markt dit jaar ontzettend hard zal dalen is gigantisch. Zo verwacht het een daling in de verkoopcijfers van 11,2% ten opzichte van vorig jaar. Omgerekend hebben we het dan over een verschil van 28 miljoen exemplaren.

Meer weten? De mensen van TechRadar vertellen je er alles over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen